algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els doctors de la UIB Jaume Flexas i Antoni Sureda, entre els investigadors més citats del món

A.Costa/UIB

El rànquing internacional Highly Cited Researchers 2022, de Clarivate, destaca dos professors de la Universitat de les Illes Balears (UIB), els doctors Jaume Flexas i Antoni Sureda, entre els més influents del món, atès que disposen de diversos treballs situats entre l'1 per cent dels més citats del seu camp d'estudi i durant un mateix any.

Aquest rànquing és el «qui és qui» dels investigadors influents, i es basa en les dades i anàlisis realitzades per Clarivate. La llista anual identifica uns 6.600 investigadors de tot el món que han demostrat una influència significativa en el seus àmbits de coneixement, elegits a través de la publicació de múltiples articles altament citats durant la darrera dècada.

Jaume Flexas

El doctor Jaume Flexas Sans és catedràtic de Fisiologia Vegetal i membre del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l’Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA).

La recerca del doctor Flexas se centra principalment en l'estudi de la fotosíntesi; particularment, en els mecanismes de difusió de CO2, la seva ecofisiologia i evolució. Va ser guardonat amb el Premi Nacional Sabater de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal per a Joves Investigadors el 2005 i amb el European Young Scientist FESPP Award in Plant Biology (2006). El doctor Flexas apareix de manera ininterrompuda des de 2014 en el rànquing d’investigadors més citats en l’àmbit de les ciències de les plantes i els animals.

Antoni Sureda

Antoni Sureda Gomila és catedràtic de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i membre del grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX), de l’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CiberOBN) i del IUNICS.

La seva recerca se centra en estudis d’intervenció nutricionals basats en modificacions de la dieta, concretament, atenent el patró de dieta mediterrània, i d’estils de vida en pacients amb alteracions metabòliques associades a la síndrome metabòlica i fetge gras; analitza, entre d’altres, biomarcadors d’estrès oxidatiu i inflamació. De manera addicional, la seva recerca també se centra en estudis dins l’àmbit de la bioquímica ecològica utilitzant eines pròpies de la bioquímica i la biologia molecular per avaluar problemes ambientals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa dervers d'un any

En Vilalta diu que no sabem res d'ell. Ja se'ns revela prou per les baixeses que diu. Això basta bé.

Típicament espanyol: "No sabe con quién esté usted hablando."

Sort encara que la genteta com ell és la qui escriu sempre en foraster.
Valoració:2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Però què sabreis de mi? Si supierais cauerias de culo.
Valoració:-5menosmas
Per Tià, fa dervers d'un any

Ah, Vilalta, quina tara més baixa que és l'enveja, aqueixa bèstia verda. La bèstia dels frustrats, dels inútils. I quina vida més trista i miserable, que arrosseguen.
Valoració:4menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Carlos Vilalta, es perfectament normal que no hagi sentit parlar d'ells. Es la diferència entre dos Doctors i vostè un que igual amb molta sort ha aprovat els estudis primaris. Perquè ja la ESO li va quedar massa enfora. I va de setciències miri si vostè no fes pena faria moltes rialles. Au seguesqui assentant càtedra de l'assignatura anomenada "ignorància i en presumim d'ella". Es un ferme candidat al Premi Einstein, que algú tan culte i format com vostè segur que sap que es el Premi Nobel a l'estupidesa humana". Au bon vent i barca nova i de ponent ni vent ni gent.
Valoració:7menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Pues yo no había oído nunca hablar de ellos, ni en su casa los conocen.
Valoració:-22menosmas
Per joan guasp, fa dervers d'un any
Aquestes notícies si que son realment bones!
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente