cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
27°

Alternativa: «La Conselleria augmentarà la inversió en l’escola privada mentre no soluciona el problema d’escolarització equilibrada a la pública»

206307

«La doble via d’escolarització i la gestió que se’n fa des de les administracions públiques genera cada vegada més segregació i més desigualtats socials des de l'única eina que protegeix la igualtat d’oportunitats: l’escola pública». Així de contundent s'ha expressat aquest divendres Alternativa.

El sindicat docent apunta que a les Illes Balears «ens els darrers anys s’ha evitat afrontar l’escolarització equilibrada de manera valenta i amb l’objectiu de racionalitzar la matriculació a fi d’evitar la segregació per motius econòmics o socials».

Lluny d’això, en algunes zones, majoritàriament urbanes, com Palma o Eivissa, l’escola pública absorbeix un gran percentatge d’alumnat NESE (Necessitats Específiques de Suport Educatiu), contradint, fins i tot, la pròpia normativa de la Conselleria d’Educació, que estableix que poden superar un 30%.

A més, hi ha algunes zones que també superen el 10% d’alumnes NESE per centre, superant la resta de centres de la seva zona sense oferir recursos extra per a poder tractar l’alumnat, tal com ha denunciat el CEIP Verge de Lluc (Palma).

«Els docents de l’escola pública any a any veuen incrementada la càrrega de feina que comporta treballar a aules plenes i cada dia més heterogènies i diverses», expliquen.

Alternativa denuncia que, com ha anunciat la Conselleria d’Educació, el Govern incrementarà la inversió pública en l’escola privada subvencionada (concertada) «sense, ni tan sols, augmentar les exigències en elements tan sensibles com l’escolarització equilibrada i inclús premiant amb recursos addicionals els centres que demostrin que no cobren quotes il·legals, en lloc de perseguir aquesta pràctica tan estesa».

Per això, el sindicat remarca que per a aconseguir una escola pública de qualitat i inclusiva «s'ha d'anar cap al decreixement/reducció d'escoles concertades i millorar la inversió i les infraestructures de l'escola pública».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Que les escoles NECESSITEN mes inversió per part dels estaments públics, està ben clar. Tant a les públiques, com a les concertades. Tots els infants que van a l'escola, són nostres! ELS NOSTRES INFANTS, NECESSITEN ESTAR MES BEN ATESOS de recursos que sols se poden obtenir amb inversions mes ben dotades. No falten doblers. Falta que les INVERTEIXIN en EDUCACIÓ, i se deixin de tonteries. Paga'm impostos, i les volem destinats en EDUCACIÓ!!
Valoració:0menosmas
Per Tots els treballs públics se convoquen públicament, fa dervers d'un any
@Floretes.
Perdona, però son els de la concertada, els que continuament parlen malament de la escola pública i posen als seus docents a l'altura del betum de les sabates.
I ningú no vol que no hi hagi escoles privades, si no que el que molesta, és que aquestes se financiin amb els doblers públics, alhora que voldriem que almenys fos la Conselleria la que seleccionàs als seus docents mitjançant proves d'aptitut i no les mateixes escoles, que cotracten de manera opaca, sense publicar cap anunci i només entre el seu cercle d'amics, de coneguts, o de parents.
Perô per segons quina gent, just el fet de que un que no és dels seus opini i no els agrada el que se diu, ja el qualifiquen de ser un intolerat, un enemic de la democràcia, un feixista, un nazi, un colpista i una mala persona.

Valoració:5menosmas
Per Floretes, fa dervers d'un any
Com sempre, els mateixos, en contra de la llibertat, en contra de poder triar, en contra de qualsevol altra idea que no sigui “tot per la llengua”, en contra de pensar diferent. Visca l’escola pública i visca l’escola
Concertada. Que cada un trïi el que vol i que decisqui on vol que vagin a parar els seus impostos. Perquè ataquen la concertada? Per egoísme i falta de mires.
Valoració:-6menosmas
Per Se tornen a equivocar, fa dervers d'un any
Si actualment les escoles públiques no basten, per poder donar cobertura a tots els alumnes, no s'ha de tornar a caure en la mateixa equivocació de fa quaranta anys i inflar de doblers a les escoles privades.
El més racional, és que dónin xecs escolars perque cada alumne sense plaça a la pûblica pugui pagar els seus estudis a una escola privada. I quan la púbica ja compti amb suficients edificis i docents, procedir a retirar aquests xecs.
I tots veurem com no és veritat, que els pares s'han gastat els doblers dels xecs en alcohol i drogues. I quan els de la privads s'incorporin a la pûblica, també veurem que els que procedeixen de la privada no saben molt més que els de la pública, ni que aquesta darrera que esment sigui Sodoma i Gomorra, com volen fer veure els patrons i certs empleats de la privada.
Valoració:-1menosmas
Per S'ha de ser valent i saber dir no., fa dervers d'un any
Com més invertesquin en l'Escola p
Privada, més lluny quedarà poder dotar a la Pública de tot el que necessita i més reforçarà a aquest lobbi tan perillós que son les empreses de l'ensenyament, allunyant de la realitat l'ideal d'una pedagogia de qualitat, sense manipulació ni adoctrinaments de cap tipus i a l'abast de totes les classes socials.
El que hauria de fer la Conselleria, és fer-se'n càrrec directe dels docents de Concertada, examinar els seus currículums i observar com treballen i fer-se càrrec de les noves contractacions ofertant públicament les places i examinant-los, no deixant que els centres continúin fent de les seves.
Si volem aturar els peus als que dónen problemes, no els hem de fer concessions ni regals que no mereixen, perque de cada vegada en voldràn més.i aquí se posa la supervivència de la Escola Pública en un vertader perillde desaparèixer perque l'altra s'haurà menjat tots els recursos, nedarà en labindància mentres que les escoles públiques no.podran ni afrontar ni el manteniment dels edificia per manca de presupost.
Som l'únic país de la Unió Europea que mantén aquest tipus d'escoles i també un dels pitjors en matèria d'educació. No sé di hi ha correlació, però no m'extranyaria.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente