algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Aprovat el Projecte de llei AMIC, que potenciarà el petit comerç i els centres urbans

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el Projecte de llei d’àrees municipals d’impuls comercial (AMIC) de les Illes Balears amb la finalitat de potenciar el petit comerç i els centres urbans promovent iniciatives que en comportin la revitalització, així com la millora i promoció d’altres entorns relacionats.

Les àrees municipals d’impuls comercial (AMIC) es conformen quan un cert nombre de participants o negocis d’una àrea concreta consensuen un pla estratègic per a millorar la zona o l’àrea delimitada per ells mateixos amb vista a ser aprovat per l’Ajuntament competent.

Les AMIC es gestionen de manera autònoma i democràtica, i actuen amb responsabilitat financera pròpia. A més, es caracteritzen per la flexibilitat i la capacitat d’adaptació a cada entorn geogràfic, socioeconòmic o cultural i permeten que les propietàries i els propietaris de locals comercials —o els agents explotadors dels negocis— amb accés des de la via pública col·laborin amb les autoritats municipals, com també amb les associacions veïnals de l’entorn.

Aquesta Llei AMIC el que fa és consolidar les polítiques de promoció de centres urbans a cel obert que el Govern va iniciar a principi de legislatura. Un dels objectius de la Llei és la cooperació finalista dels comerços tradicionals per tal que puguin competir cooperant, és a dir, competir d’una manera més eficaç.

Una vegada s’ha establert una AMIC i s’ha elaborat un pla, aquest pla es trasllada a l’ajuntament corresponent per tal que sigui aprovat. Aquest pla permetrà que hi hagi una col·laboració publicoprivada a la zona indicada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa dervers d'un any
Esper i desig que tots els negocis dels Plans Estratègics del nou Projecte AMIC del Govern Balear siguin ACCESSIBLES PER A TOTHOM!
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente