nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L’STEI Intersindical suspèn la política retributiva del Govern

L’increment addicional de les retribucions de 2022 —que es veurà reflectit en la nòmina del novembre del personal treballador públic i el personal de l’escola concertada— deixa l'augment de sou de 2022 (3,5 %) molt lluny de l’IPC interanual (al voltant del 9 %).

«Amb la suposada negociació d’aquest dijous, l’única cosa que fa el Govern és aplicar al seu personal un increment que marca el Govern de l’Estat», remarca l'STEI.

Cal recordar que aquest increment s’aplicarà damunt les minoracions i congelacions que el Govern ha aplicat a les retribucions del seu personal durant els anys 2020 i 2021. El Govern ha estat pioner en tot l’Estat a l’hora de fer una norma amb rang de llei per a minorar les retribucions del seu personal. I aquesta retallada no es recuperarà el 2023. El mateix govern que demana a les empreses privades que facin increments forts per a pal·liar l’increment de l’IPC.

«Cal reivindicar també que cap govern ha revertit encara la retallada directa del 5 % del sou dels empleats públics feta l’any 2010 pel Govern Zapatero», explica el sindicat.

Per tot això, a les meses d’aquest dijous, l’STEI Intersindical va votar contra les mesures proposades pel Govern. El sindicat es va manifestar indignat perquè «els serveis de Comunicació de l’executiu havien convocat la premsa per a escenificar una foto de la signatura d’un acord el text del qual encara no s’havia facilitat als sindicats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Tot i que la franja de diferències salarials entre els empleats públics, no és tant gran i indecent com en les empreses privades, el que cal es avançar en la reducció de les abusives diferències salarials, augmentant prioritàriament els sous més baixos. Això es fa amb pujades lineals, iguals per a tothom, no amb pujades percentuals que encara augmenten més les diferències. Pujar els sous més baixos 380 euros a l’any i 1000 euros els sous més alts, per a qualsevol persona mínimament honesta, l’hi ha de semblar miserable.
Valoració:4menosmas
Per Fan riure, fa dervers d'un any
Aquest Govern és un desastre. A damunt que l'augment és una pixarada, posen la gent del carrer contra els funcionaros. Si el poble, funcionaris i trebaladors del sector privat, no fa front a la tota la colla de polítics inútils, estam venuts. El que volen els polítics és dividir la societat civil.
Valoració:4menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
A més, les arques públiques en surten beneficiades de manera indirecta. Amb l'increment de la nòmina també et descompten més en concepte d'IRPF, de manera que finalment l'augment net per a l'empleat públic pot ser irrisori. Tota pujada és bona, això no es pot negar, però tampoc és per tirar coets.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente