algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

La UNED Illes Balears dedica un curs al 60 aniversari de 'l'Alcover-Moll', però només ho fa en castellà

El Centre Associat a la UNED Illes Balears ha organitzat, per als pròxims divendres 21 y dissabte 22, el curs El poder de las palabras: los diccionarios, esas cajas mágicas (60 años del ‘diccionario catalán-valenciano-balear’ de Alcover y Moll), amb motiu del 60 aniversari de la culminació del diccionari impulsat per Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll. Es podrà participar tant de manera presencial a Mallorca, com per Internet, en directe o en diferit, des de qualsevol lloc del món.

El curso, coordinat per la doctora en Filologia Antonia Soler, estarà compost per les següents sessions: Glosarios, léxicos y vocabularios en Grecia y Roma, per Antònia Soler i Nicolau; Alcover y Moll. La increíble aventura de dos personajes en busca de palabras, a càrrec de Francesc M. Rotger; Los guardianes del idioma: gramáticas, diccionarios y otros tesoros de la lengua. Perspectiva històrica, de Mª Ángeles de la Cámara Maneiro; i El poder del saber ilustrado: la Ilustración entra en las casas. La Enciclopedia francesa, que explicarà Eduardo Pascual Ramos. Els quatre ponents són professors-tutors de UNED Illes Balears.

Cap d'aquestes assignatures està programada en català, i totes s'impartiran en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jon, fa dervers d'un any
@JUDIT,vos mateixa actuau,tal com sou,una colonitzadora.
Valoració:4menosmas
Per Judit, fa dervers d'un any
Este verano hemos organizado un curso sobre Ramón Llull. Como coordinadora del mismo, le he dicho a los ponentes que cada uno hablara en la lengua que quisiera. Así lo hicieron. No veo por qué en este curso no se habría de hacer lo mismo. Simplrmente no lo han propuesto.
Valoració:-7menosmas
Per Pareix que no estàn bé del cap, fa dervers d'un any
La UNED i el seu sense sentit. Aquesta manca de seny que els caracteritza, que el mateix que els porta a suspendre a alumnes amb un 4,75 i amb decimals encara més alts de nota, els duu a fer cursos de llengua catalana en una llengua forastera.
Valoració:9menosmas
Per Independència, fa dervers d'un any
No si al cap i ala fi resultarà que Alcover i Borja Moll seràn de Jaén i Guadalajara, quina indecència, a on hem arribat en la llengua del Ñordistán, arruix als monolingües, això ja és massa, mos compixen i ens diuen que plou i els que han de xerrar callen com a putes babaus.
Valoració:8menosmas
Per jon, fa dervers d'un any
Actuen,tal com son,p colonitzadors.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente