cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Una delegació de les Balears viatja als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf

Aquest dimarts, 11 d’octubre, una delegació de les Balears formada per una vintena de persones partirà cap als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf, Algèria. El viatge està organitzat per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, el Fons Mallorquí de Solidaritat i la Delegació Sahrauí de les Balears. Viatjaran des de Madrid en un vol xàrter gestionat pel FiSahara, el Festival Internacional de Cinema Sahrauí, que tendrà lloc als campaments aquests dies. La tornada serà el diumenge, 16 d’octubre.

Entre les persones que viatgen a Tindouf hi ha representants de les institucions de les Balears, membres de l’intergrup parlamentari 'Pau i Llibertat per al Sàhara', una periodista del diari Última Hora i persones interessades a conèixer l'organització del govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica a l'exili i al poble sahrauí, a més de la presidenta de l'AAPSIB i el tècnic de projectes de l'entitat.

Un dels objectius del viatge és eminentment polític: reiterar el suport de les institucions i la demanda d’una solució al conflicte del Sàhara Occidental i expressar la preocupació per la greu situació de violació dels drets humans que viu el poble sahrauí als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.

També es visitaran les instal·lacions (hospital, dispensari, escola) en les quals es desenvolupen els projectes que du a terme l’associació gràcies al finançament de la Direcció General de Cooperació del Govern Balear i el Fons Mallorquí de Solidaritat, com ara els projectes de suport al sistema sanitari de la RASD i el programa Vacances en Pau.

Des de l’Associació i les institucions es reitera la voluntat al suport del sistema sanitari de la República Àrab Sahrauí Democràtica i d’ajuda humanitària per a la població dels campaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.