algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.86°
11°

L'Hospital Juaneda assegura que ha obert una investigació interna per a aclarir la discriminació lingüística a una pacient

204423

L'Hospital Juaneda Miramar de Palma ha comunicat que ha obert una investigació interna «per aclarir aquests fets i posar-hi solució de forma inmediata» arran d'una denúncia per un cas greu de discriminació lingüística.

Concretament, un metge del Servei d'Endocrinologia d'aquest hospital ha al·legat en l'informe mèdic d'una pacient que l'anamnesi (entrevista amb la pacient per a la diagnosi) ha estat «interferida por barrera idiomática, (contesta siempre en Mallorquín)».

Per la seva banda, l'Hospital ha remarcat que «des de 1917 ens dedicam a la salut de la ciutadania, i una cosa es manté des d’aquell moment: cuidar als nostres pacients i familiars». A més, asseguren que han obert «una investigació interna per aclarir aquests fets i posar-hi solució de forma inmediata».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Òscar, fa dervers d'un any
"Xerra sempre en mallorquí" i ell només entén i xerra en nyordo pel que es veu... quina pena d'home. Què l'enviïn a nyordia ja!
Valoració:4menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
El colonialisme castellà i la catalanofòbia per davant de la salut. Metges colonials...
Valoració:14menosmas
Per radical, fa dervers d'un any
Que ho tinguin clar aquests ignorants castellans que els catalans ens mantindrem ferms amb la nostra llengua. No no es creguin que per uns quants dropos lingüístics nosaltres deixaren la nostra llengua a banda. Si no ho sabien que comencin a posar-s´ho a on els hi capiga. Segur que al cap no, però que s´ho posin en qualsevol altre lloc que hi tinguin la poca inteligència que deuen tenir.
Valoració:14menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Ja fa oi. Fins quan tendrem talibans a les Illes?
La ignorància i incompetència d´uns i dels altres, les autoritats que no fan complir les lleis, ja sabeu: amb els ...d´uns, poden penjar els altres!
Valoració:15menosmas
Per Hipocresia o el principi del l'Apparheid?, fa dervers d'un any
La empresa Juaneda braveja i fa publicitat, de que als seus centres se parlen gairebé tots els idiomes del planeta Terra, amb la finalitat de que els pacients se sentin còmodos i puguin explicar les seves dolències en la seva llengua natal.
Però se dóna la paradoxa, de que aquesta empresa tan políglota i comprensiva amb els que vénen de fora, té un comportament molt diferent amb la clientela natural de les nostres illes, a la que molts de metges estrangers i peninsulars, se neguen a escoltar-los en la llengua oficial pròpia de la nostra terra, que en cas de que el client no vulgui canviar, no ténen manies per o bé no voler atendrer-los, o bé cometre negligències amb ells. com en aquest cas.
Si no els agradam que no venguin aquí, però si volen colonitzar-nos, que pensim que estam tan civilitzats, i en mots de casos més que ells i que a aquí, les lleis i la pròpia Constitució Espanyola defensa les llengues espanyoles que no son la castellana.
Valoració:21menosmas
Per endavant, fa dervers d'un any
Idò, que ens posin traductors als catalanoparlants com fan amb els estrangers que no xerren castellà, que a la Juaneda, la Rotger i la Quiron bé que en tenen pels guiris i/o residents aqui que no xerren ni paraula en castellà. O millor encara que li facin fer un curset de català al personal que hi fa feina i no enten el que diu el pacient, que ja n'hi ha prou d'haver de canviar sempre nosaltres la llengua.
Valoració:35menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
Una investigació interna?? Imaginem per un moment que es nega l'atenció mèdica a una pacient per motiu de raça o religió... això és gravíssim!! Un expedient és el que se li ha d'obrir de manera immediata a aquest 'professional', per dir-li alguna cosa.
Valoració:35menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Aquí el malalt és el metge. Seria bo que anés a l'Hospital a que el visités un especialista.
Valoració:29menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
Molt dolorós, un hospital tan nostrat
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente