algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Els Joves per les Illes aposten per «fomentar l'autonomia balear» a les IV Jornades Mediterrànies

Joves per les Illes va celebrar la quarta edició de les Jornades Mediterrànies els passats dies 17 i 18 de setembre a l’hotel Viva Blue de la platja de Muro. Es tracta d'unes jornades que cerquen aportar un valor afegit als seus participants a través d’espais de formació, debat i conviència, i que en aquesta ocasió va examinar els límits de l’autogovern davant reptes actuals com la superpoblació, la massificació turística o la sostenibilitat.

Així, el dissabte va haver dues taules rodones amb professors de la UIB i altres experts de primer nivell. La primera, amb el títol 'Autogovern i turisme: 40 anys de monocultiu', va estudiar «els fenòmens associats a l’actual situació turística i la necessitat de no continuar creixent, passant a un turisme de més qualitat». La segona, centrada en l’Estatut d’Autonomia, va examinar «les seves virtuts i opcions de millora». Anteriorment, s’havien realitzat ponències sobre les institucions històriques i el balanç polític i econòmic d’aquests 8 anys de Pacte de Progrés, a més de la inauguració a càrrec de Miquel Porquer, batle de Muro.

El diumenge, varen tancar les Jornades una xerrada entre els joves i alguns batles d'El Pi, així com els discursos de cloenda de Tolo Gili, president d'El Pi, i de Guillem Mut, secretari general de Joves per les Illes. A més, va intervenir una delegació de les joventuts d’EAJ-PNV i representants de Demòcrates Valencians. El Pi i les joventuts es varen comprometre a desenvolupar propostes en la línia de les conclusions de les Jornades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.