algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

El Consell de Mallorca fa gairebé 1.500 inspeccions a establiments turístics des que té les competències d’ordenació turística

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha duit a terme 1.462 inspeccions a establiments turístics des de principi d’any fins el 31 de juliol. La institució insular és l’òrgan competent en ordenació turística des del 1r de gener, quan va rebre les competències del Govern. Des de llavors, s’han duit a terme tasques d’ordenació turística, inspecció i sanció.

Durant els set primers mesos de l’any s’han executat 1.462 inspeccions a establiments de tota l’illa, de les quals 1.006 han estat a allotjaments turístics, 255 a intermediaris turístics i 168 a restauració i establiments d’entreteniment, entre d’altres. Durant aquests controls s’han iniciat 376 actes d’infracció. Pel que fa als municipis, la majoria d’inspeccions s’han fet als indrets més turístics de Mallorca, com ara Palma (561 inspeccions), Calvià (123), Llucmajor (113) Alcúdia (63), Pollença (62), Santanyí (54), Santa Margalida (44) o Sóller (44).

S’han obert 292 actes d’infracció a allotjaments turístics. D’aquestes, 132 eren allotjaments turístics il·legals. La resta d’actes a allotjaments són, la majoria, per sobrecomercialització. Pel que fa a la resta d’actes d’infracció, han estat a restauració i establiments d’entreteniment (56) i a intermediaris turístics (10).

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que «continuam treballant amb contundència contra l’activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d’excessos. En plena temporada turística redoblam esforços per posar fi a aquesta xacra».

Cal recordar que la ciutadania pot informar el Consell si té coneixement d’alguna oferta turística il·legal que es dugui a terme a Mallorca. Per aquest motiu, s’ha habilitat l’adreça electrònica inspeccioturisme@conselldemallorca.net.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.