algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

El tren i el metro seran gratuïts a partir del primer de setembre

La xarxa TIB també rebrà un descompte del 50 per cent al primer viatge de cada mes

A partir de l'1 de setembre i fins al 31 de desembre, els titulars de la targeta intermodal podran accedir de manera gratuïta al tren i al metro, i es beneficiaran de descomptes de més del 50 per cent en les tarifes dels autobusos de la xarxa TIB.

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns aplicar una rebaixa del 50 per cent sobre el preu actualment en vigor del primer viatge de cada mes natural de cadascun dels tres nivells tarifaris de la targeta intermodal a la xarxa d'autobusos regulars TIB a Mallorca, per al període comprès entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022.

D'aquesta manera, el preu del bitllet més barat —0 salts— passa d'1,20 € a 0,60 € i el més car —4 salts— s'abarateix de 3,60 € a 1,80 €. Els preus són encara més reduïts per a col·lectius específics, com menors de 31 anys, famílies nombroses, majors de 65 anys, aturats de llarga durada i pensionistes. A més, el sistema de bonificacions premia el viatger freqüent, de manera que el preu del bitllet es va reduint progressivament com més viatges es facin, fins a arribar a descomptes del 72 per cent.

El Consell de Govern també ha aprovat aplicar una rebaixa del 100 per cent sobre el preu actualment en vigor si s'utilitza la targeta intermodal a la xarxa de tren i metro de Mallorca, de manera que tots els preus passen a ser de 0 €, per al període comprès entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022.

Sempre amb targeta intermodal

Tots els usuaris que ja disposin de la targeta intermodal no han de fer res per beneficiar-se d'aquestes bonificacions al transport. A partir de l'1 de setembre, accediran al tren i metro sense cap cost i en el cas dels autobusos interurbans abonaran la tarifa corresponent amb el descompte aplicat.

Cal assenyalar que la targeta s'haurà de validar igualment tant a l'entrada com a la sortida del bus, del tren i del metro.

La targeta també es pot sol·licitar als punts habilitats a les oficines d'atenció ciutadana de Calvià, Marratxí i Llucmajor, i a oficines municipals d'altres localitats de l'illa.

Així mateix, el tràmit per obtenir-la és presencial per a tots els perfils, per la qual cosa és necessari que el titular acudeixi a les oficines habilitades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any
Està molt bé que posin el tren gratuït, però què passa amb els ciutadans que no vivim entre Manacor i Palma? La resta de la ciutadania no tenim dret a viatjar en transport públic amb, al menys, una mica de descompte? I què passa amb els menorquins, eivissencs i formenterers? Totes les Illes Balears tenen servei d'autobús TIB, com és que no l'han posat gratuït, també?
Valoració:5menosmas
Per de cap manera, fa dervers d'un any
No me imagino lo que puede pasar. Esos trenes de la India, donde caben todos lo que lo desean, serán una broma.
Todo gratis total. Cuando debería serlo todo al revés. Tres veces más. A ver si la isla va dosificando su exceso de población.
Si esto no es "efecto llamada", que venga Dios y lo vea.
No resoldrá res, tot lo contrari.
Valoració:-8menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els usuaris del tren, sempre han demanat, més xarxa ferroviària, més cobertura horària a primera i darrera hora dels dies feiners i tren nocturn els caps de setmana i revetlles festives, més capacitat, més freqüències i més fiabilitat. La gratuïtat del transport ferroviari, no resoldrà cap problema dels usuaris.
Valoració:18menosmas
Per bum, fa dervers d'un any
Mes descomptes=Mes impostos. Res es gratis
Valoració:9menosmas
Per Rafel, fa dervers d'un any
Si dia 1 de gener no haguessin apujat el preu d'alguns bitllets més d'un 100 % ara no haurien de fer aquestes pardalades. Quina tropa d'incompetents.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente