nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Es multiplica per tres la participació en el projecte AINA a partir de la campanya del Govern

La plataforma del projecte va enregistrar 4.500 talls de veu en les primeres 24 hores d’inici de la campanya perquè els aparells electrònics entenguin el català

El passat dia 18 de juliol, el Govern va llançar una campanya per fomentar el català també en la tecnologia i animar la societat illenca a implicar-se en l’enregistrament de les seves veus en el marc del projecte AINA.

Els usuaris de les xarxes del Govern han respost molt bé a aquesta crida de participació, formulada mitjançant una sèrie de vídeos, falques i gràfics amb un to informal i proper: tan sols el primer dia de la campanya els talls enregistrats es varen triplicar i passaren de dues a sis hores.

Segons les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya, que va iniciar el projecte AINA, al qual s’ha adherit el Govern, el primer dia de la campanya del Govern es varen fer més de 4.600 enregistraments, un augment del 200% en comparació amb el dia anterior (1.565 enregistraments). Els dies posteriors, es manté una participació elevada, entorn dels 3.000 enregistraments diaris.

L’objectiu del projecte AINA és sumar les veus i els accents de les varietats que es parlen en diferents territoris per poder generar un corpus de veu que tengui en compte tota la diversitat lingüística del català oral. Tothom que vulgui cedir la seva veu ho pot fer a la pàgina web www.projecteaina.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
El GOVERN VOL FOMENTAR queeee? I si comencés de veritat per les escoles? Entitats públiques? Policies? Radio, TV, etc...?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente