nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Onada de calor: les Balears es troben en alerta taronja per altes temperatures i risc extrem d'incendis forestals

Formentera ha assolit els 44,5 graus i ha batut tots els rècords

L'onada de calor no afluixa gens ni mica. Formentera ha aconseguit aquest dissabte els 44,5 graus, la qual cosa suposa batre tots els rècords de temperatures màximes registrats a les Balears.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en, mai abans s'havia aconseguit aquest valor en cap estació de l'arxipèlag.

L'anterior registre més alt van ser els 44,2 graus registrats el 3 de juliol de 1994 a Muro (Mallorca).

Per part seva, a l'aeroport d'Eivissa s'han aconseguit els 41 graus, un valor no observat des de 1953, quan van començar els registres.

Igualment, també han batut rècords absoluts els observatoris de Sineu (41,3 graus), Palma-UIB (41,9 graus) i Calvià (40,7 graus).

Els 40,4 graus de Portocolom i els 41,6 graus de Pollença han estat rècords per a un mes d'agost.

Les Balears es mantenen aquests dies en alerta taronja (i algunes zones en alerta vermella) per altes temperatures. L'onada de calor s'estendrà durant tot el cap de setmana.

Risc extrem d'incendis

D'altra banda, gran part de les Balears, a excepció de Menorca i el sud de Mallorca, està aquest dissabte en risc extrem d'incendi forestal, segons les dades de l'AEMET.

En aquest context, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha suspès per a aquest dissabte les autoritzacions per a fer foc a Mallorca i a Eivissa.

En aquest sentit, efectius antiincendis d'Emergències i de la Conselleria han donat per extingit aquesta mitjanit un incendi declarat en el torrent de Sant Miquel, a Sa Pobla, que ha calcinat 0,5 hectàrees de canyar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.