algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

L’STEI reclama a la Conselleria «flexibilitat i assessorament» en la implantació dels currículums LOMLOE

Després que el Consell de Govern aprovàs aquest dilluns els decrets de currículum de la LOMLOE i de la seva posterior publicació al BOIB, l’STEI Intersindical valora de manera positiva que aquest fet suposa la retirada definitiva de la LOMCE.

Per altra banda, el sindicat reclama a la Conselleria d’Educació i Formació Professional «flexibilitat i assessorament» en la seva implantació, ja que els terminis per a l’elaboració dels currículums i l’adaptació que els centres han hagut de fer als canvis de la nova normativa han estat «molt reduïts, fets sobre esborranys de decrets».

L’STEI Intersindical considera que qualsevol canvi curricular i metodològic ha d’anar acompanyat d’una millora de les condicions socials i laborals del professorat, «com la reducció de l’horari lectiu setmanal, la recuperació plena de l’augment del 2% i el manteniment del poder adquisitiu per al 2023». També ha d’incloure una millora de l’escolarització, «com la reducció de les ràtios i d’una bona dotació de professionals per a atendre la diversitat».

Davant la negativa del Ministeri d’Educació d’ajornar la implantació dels nous currículums, el sindicat ha reclamat al Consell Escolar de les Illes Balears tant la millora de les condicions sociolaborals com l’aplicació gradual dels nous currículums, d’acord amb la negociació amb els sindicats.

L’STEI valora de manera positiva, en els nous currículums aprovats, la incorporació d’alguna de les seves esmenes així com també l’augment de l’horari de llengua catalana al batxillerat o la recuperació de la matèria d'Història i Cultura de les Illes Balears.

El sindicat reclama a la Conselleria que «reconeixi l’esforç que els docents han fet en l’adequació de les programacions i de la metodologia a la nova llei educativa a correcuita amb la millora de les seves condicions socials i laborals, amb una bona inversió educativa, la rebaixa de les ràtios i uns equipaments adequats per a la tasca docent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.