algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

OCB: «L’anunci del Govern espanyol d'impulsar el català és una passa endavant, però sobretot és el compliment d’una obligació»

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha valorat aquest dimecres que «el Govern espanyol, a la fi, defensi l'ús del català al Parlament Europeu i al Senat».

L’OCB recorda que l'ús del català al Parlament Europeu i a la Cambra Alta ha estat una «reivindicació històrica» de l’entitat i en conseqüència estarà expectant pel que fa a la concreció d’aquesta proposta.

L'entitat remarca que l'anunci del Govern espanyol d’impulsar el català i de comprometre’s a reconèixer la diversitat lingüística de l’Estat «s’ha de considerar una passa endavant, però sobretot s’ha de valorar com el compliment d’una obligació». Una obligació, apunta l'OCB, que «durant massa temps ha estat obviada pels successius governs d’Espanya».

El president de l'OCB, Joan Miralles, ha considerat «encertades» les propostes del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, quan s’ha referit a la necessitat de legislar d'acord amb la realitat lingüística, garantint que els ciutadans siguin atesos en la llengua que triïn, reformar el Senat espanyol, perquè s'hi pugui parlar en català i en la resta de llengües cooficials, impulsar el català a nivell internacional perquè es pugui utilitzar al Parlament Europeu i també integrar el català en les polítiques internacionals sobre llengües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿.?, fa dervers d'un any
És clar, els digitals El País, El Periódico i La Vanguardia. A banda que els resultats de la taula res tenen a veure amb els temes prevists en origen que la varen constituir. Aviat veurem desmentits per part del govern espanyol. Encara sort que hi ha gent mala de conformar, o sigui ambiciosa.
Valoració:4menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Los fachas ultranacionalistas catalanes hacen bien en confiar en el gobierno socialista. Son gente de fiar…
Valoració:1menosmas
Per , fa dervers d'un any
@¿?
És curiós que hi hagi també molts de digitals catalans que afirmen coses similars a les que diu el senyor Miralles. Pel que es veu a Mallorca hi ha gent més papista que el Papa i mala de conformar. Segurament problema de malsofridura crònica i miopia.
Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
És curiós això que diu el senyor Miralles perquè els digitals catalans acusen d'inconcreció i de simples declaracions d'intencions les paraules de Bolaños. . Pel que es veu a Mallorca hi ha gent bona de conformar, segurament per mor de la pobresa d'expectatives i d'ambició.
Valoració:4menosmas
Per esperau, fa dervers d'un any
Que esperen. Los trileros siempre engañan. Basta ver las caras de la parte catalana.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente