algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Cort assegura que el grau de participació de nouvinguts en els tallers de català ha estat «satisfactori»

Una trentena d'alumnes de Secundària nouvinguts ha acabat els tallers que el Servei de Dinamització Lingüística de l'àrea d'Educació i Política Lingüística de Cort ha oferit del 7 al 28 de juliol per aprendre i millorar el català.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, els alumnes tenen entre 12 i 16 anys i provenen dels IES Aurora Picornell, Nou Llevant i Sant Josep Obrer i amb aquests tallers han adquirit nocions bàsiques de català per començar el pròxim curs amb una base reforçada de l'idioma.

Els joves procedeixen de països com el Senegal, Nigèria, el Marroc, Perú, Colòmbia o la Xina i han fet aquests tallers els dimarts i els dijous de juliol, amb classes d'una hora i mitja de durada. La programació de les sessions s'ha articulat a partir de la redacció de textos de diferents tipologies com descriptius, instructius i narratius.

Amb aquests exercicis s'han revisat algunes qüestions teòriques sobre la llengua, especialment vocabulari d'ús quotidià, encara que també han treballat temps verbals, noms, adjectius i determinants. A més, s'ha dedicat una atenció especial a l'expressió oral, posant en comú els texts que s'han redactat.

Segons Cort, el grau de participació ha estat satisfactori i un elevat percentatge d'alumnes ha obtingut un certificat d'assistència als tallers -havien de superar el 80 per cent-.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Aprengui a llegir aposta li dic que necessita, i el seu propi comentari ho corrobora, tornar urgent a l'escola, no demana xifres, doncs a més necessita un bon oftalmoleg, peró li darè les xifres que ni sap entendre, 30 alumnes, o no ha vist que es diu?, i el de que si que es més perill´so, perque pot implicar mancances al seu cervellet, ara calculi que implica que la gran majoria d'alumnes ha superat el 80 per cent d'asistencia a les clases. En que tenc serioses dubtes, deixaré que vostè es llueixi, i faci el càlcul, si no pot enlloc d'escola secundaria li tocaria anar a la primaria. Ah i si vostè considera "pijadas" acabar alguna carrera i tenir un parell de másters, també li convé anar a un bon psicoleg. No li faré mes cas bon vent i barca nova, i poossiblement hauría d'afegir de ponent ni vent ni gfent.
Valoració:1menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
Josep Miquel:
Vd., a mi no me tiene que mandar a ningún sitio. Hace muchos años que no necesito acompañante. Y problema, ni uno.
Sigo preguntando: el 80 por cierto de... qué?. Ponga cifras, si es que las sabe.
Muchos masters y otras pijadas pero las mismas tonterías. Vd., a la vejez, viruela.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@¿? es evident que o no sap llegir o te un molt greu problema de comprensio lectora. Torni a l'escla li convè.i s'evita fer el ridícul
Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
Ochenta por ciento... de qué?
Valoració:2menosmas
Per Segur?, fa dervers d'un any
Ai Déu meu, si poguéssim veure per un foradet de la porta el resultat de tot plegat.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente