nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Fundació Deixalles va recollir, tractar i gestionar 2.400 tones d’objectes i residus al 2021

La Fundació Deixalles va recollir, tractar i gestionar un total de 2.400 tones d'objectes i residus, el 74% dels quals s'han reutilitzat i un 10% s'ha reciclat.

Així es desprèn de la Memòria d'Activitats 2021 de l'entitat, que també reflecteix que aquestes tones han suposat un estalvi d'emissions de 9.335 tones de CO2.

Així mateix, Deixalles ha detallat que, el 2021, varen recollir un total de 179.440 quilos de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), fet que suposa un increment del 71% respecte al 2020.

A més, l'any passat varen recollir i gestionar 1.285 tones de roba, de les quals un 82% ha estat reutilitzat.

209 persones participen als itineraris prelaborals

Un total de 209 persones en situació d'exclusió social i amb factors de baixa ocupació han participat als itineraris prelaborals duts a terme per la Fundació.

Atenent aquestes dades, el 70% de les persones participants varen millorar les seves habilitats socials i competències, i un 23,6% s'ha inserit laboralment.

També destaca el Servei de Teràpia Ocupacional, un projecte dut a terme en col·laboració amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) per a treballar habilitats socials i que les persones puguin sortir de la situació d'exclusió. Hi han participat 12 persones.

Pel que fa als itineraris laborals, es poden fer als tallers socials i ambientals de la Fundació, com són el taller de recollida selectiva, de condicionament, de selecció i reutilització de roba, de costura, d'aparells elèctrics i electrònics o de juguetes, entre d'altres.

Empreses d'inserció i retorn econòmic

El 2021, la Fundació Deixalles va dur a terme un total de 107 contractes d'inserció, dels quals el 40,2% varen ser de dones. A més, el 63% de les persones contractades tenien més de 45 anys i el 50% cobrava algun tipus de prestació.

D'altra banda, l'entitat ha explicat que, quan les empreses d'inserció contracten persones en situació de vulnerabilitat, generen un retorn econòmic i així estalvien despesa social.

En aquest sentit, han assenyalat que el total de tornada econòmica a la societat va ser de 517.914 euros l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.