cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Creus que s'hauria de prohibir l'arribada de vaixells militars amb càrrega nuclear com el 'Harry S. Truman'?

El 'Harry S. Truman', un conegut portaavions nuclear dels EUA, ha fet escala a Palma durant cinc dies. La tripulació, que duia més de 6 mesos sense tocar terra, ha pogut recórrer l'illa i es calcula que han generat un negoci de més de 10 milions d'euros.

El Port ha estat ben protegit i estava prohibit acostar-se a la nau a menys d'un quilòmetre de distància. Alguns curiosos han aprofitat per fotografiar el vaixell militar en aquesta polèmica escala.

I és que l'aturada a Palma del 'Harry S. Truman' ha estat polèmica perquè ha generat un profund malestar en amples sectors de l'esquerra. És el cas d'EUIB i MÉS per Mallorca que han fet sentir la seva veu per denunciar els perills de l'amarratge de vaixells militars amb càrrega nuclear.

Les dues formacions polítiques han considerat que aquests tipus de vaixells «no són benvinguts» i han reclamat el control de Ports per evitar-ne l'arribada, argumentant que són un perill per a la seguretat i la població.

Així, davant aquesta situació, des de dBalears demanam als nostres lectors si consideren que s'hauria de prohibir l'arribada de vaixells militars amb càrrega nuclear com el 'Harry S. Truman'. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, és un perill i aquests vaixells no són benvinguts.

-No, l'escala que fan genera negoci i dona bona imatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa 6 mesos
Deu ser que volen passar uns dies de vacances i com que Mallorca està petada duen el seu propi allotjament...
Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa 7 mesos
Per cert, que es vaixell en qüestió du es nom des president que feú llançar ses bombes atòmiques d'Hiroshima i Nagasaki, tota una declaració de principis
Valoració:2menosmas
Per Xim, fa 7 mesos
He votat pel no perque els vaixells nuclears no són un perill en sí mateix per a la població, no pel benefici i bona imatge que puguin deixar. De fet, tant de bo els vaixells civils empressin aquesta energia, en comptes de cremar fuel. A més, veig l'enquesta viciada per les respostes, fent veure que els votants del no estem preocupats pel benefici monetari i la bona imatge, cosa que es falsa, i fent veure als votants del sí com a bonhomes preocupats per la seguretat.
Valoració:-1menosmas
Per Faveta, fa 7 mesos
Seguiran llepant ses botes ianquis fins que aquí no passi una "revolució francesa".
Valoració:4menosmas
Per betzol, fa 7 mesos
No digas tontearías; los buques de guerra españoles no tiran nada, ya que el presupuesto para munición es muy escaso. Además, pon nombre a los buques españoles "que hi ha per aquí".
Lo de los buques USA, es otra cosa.
Valoració:-3menosmas
Per Xim, fa 7 mesos
He votat no perque els vaixells nuclears no suposen cap perill, no per raons d'imatge o de beneficis. Basta ja d'acusar una energia que ens ha d'ajudar a reduïr les emissios de carboni.
Valoració:1menosmas
Per Sí, però, fa 7 mesos
Ningú no ho prohibirà, governi qui governi.
Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa 7 mesos
Si no tenim competències ni per limitar els creuers, manco en tendrem per limitar portaavions. Per altra banda, els vaixells de guerra espanyols que hi ha per aquí cada dos per tres no tiren floretes en lloc de bombes, que jo sàpiga, i aquests ens els menjam amb patates.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente