lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Govern modificarà la Llei de Cooperatives de les Illes Balears

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat durant el Consell d’Economia Social la tramitació d’una profunda modificació de la Llei de Cooperatives, de les Illes Balears que comptarà amb la participació i aportacions dels integrants del propi Consell d’Economia Social. Aquest divendres s’ha celebrat una reunió informativa a la que hi ha assistit el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Manel Porras, a més de representants de les agrupacions d’UCTAIB, UCABAL, REAS, UCOTRAIB; representants dels Consells insulars, de la FELIB, de la UIB i d’altres membres del Govern vinculats a l’economia social.

Negueruela ha assenyalat que la modificació és «necessària» i suposa una actualització de la norma, ja que el text vigent data de 2003, i es tracta d’una reclamació de les cooperatives. El conseller ha afegit que en aquests darrers 20 anys hi ha hagut molta normativa nova i es fa necessària una adaptació, no sols en aspectes de noves tecnologies, sinó també amb la incorporació de nous drets socials, com aspectes d’igualtat de gènere i no discriminació.

A més, el conseller ha indicat que s’havia d’abordar aquesta necessitat de la millor manera: compartint i comptant amb les aportacions que realitzarà el teixit cooperatiu, un punt que permetrà, ha explicat Negueruela, que la tramitació parlamentària comptarà amb un consens molt ampla amb el sector, i no haurà de tenir problemes.

Entre els eixos que es planteja modificar hi figuren:

  • Fomentar i enfortir la fórmula cooperativa, tant en la creació de noves cooperatives com en la consolidació de les existents
  • Facilitar l’estructura i el funcionament empresarial de les cooperatives
  • Afavorir la intercooperació
  • Simplificar i eliminar càrregues i tràmits administratius
  • Reforçar les vies de finançament
  • Fomentar la creació de noves cooperatives i la consolidació del existents
  • Incorporar la perspectiva de gènere a l’articulat de la llei, entre d’altres

Negueruela ha expressat que es treballa amb un calendari a molt curt termini, a fi de que la tramitació al Parlament s’iniciï cap al mes d’octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.