algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El supermercat cooperatiu Terranostra guanya el premi Cercle d'Economia de Mallorca

202175

El supermercat cooperatiu Terranostra ha resultat guanyador de la sisena edició del premi Cercle d’Economia de Mallorca 2022, guardó que compta amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General d’Innovació.

Amb aquest premi el Cercle d’Economia de Mallorca i les organitzacions participants reconeixen el valor d’idees innovadores que tinguin com a objectiu la millora de les condicions de vida i la salut de les persones, o que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental. El projecte guanyador ha rebut un premi de 6.000 euros. La Direcció General d’Innovació col·labora amb una aportació de 4.900 euros.

Addicionalment, el projecte guanyador rebrà l’alta com a soci col·laborador del Cercle i podrà assistir a la Comissió d’Innovació durant un any.

En aquesta edició aspiraven al premi dotze projectes. La iniciativa guanyadora, Terranostra, presentada per Teresa Bestard Conti, és el primer supermercat cooperatiu de Mallorca. Aquest comerç de proximitat proposa un model de consum alimentari conscient, respectuós, sostenible i just, basat en els principis de l’economia social i solidària, a través d’un projecte sense ànim de lucre. En aquest supermercat es poden trobar majoritàriament productes agroecològics locals a un preu assequible, gràcies a la feina compartida entre totes les sòcies.

També col·laboren amb el Premi Cercle d’Economia de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears; la Societat de Garantia Recíproca ISBA, la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears i Caixabank.

Durant el lliurament del premi, el director general d’Innovació del Govern, Eduardo Zúñiga, ha destacat l’esperit innovador del projecte guanyador: «les empreses disruptives són aquelles que han adoptat models de negoci que fan canvis dràstics per innovar al mercat, rompen amb l’oferta de productes i serveis tradicionals i estableixen noves formes de procedir. En aquest cas, Terranova compleix perfectament la premissa; ja que la seva raó de ser és la d’influir en aquesta societat amb un model totalment diferent i que està en sintonia amb el que volem impulsar com a societat, defensant el producte local, el km 0 i el comerç just».

Per part seva, José María Vicens, president del Cercle d’Economia de Mallorca, ha reiterat el seu agraïment a les organitzacions que han fet possible el premi des dels inicis. A més, ha afirmat que aquest tipus d’iniciatives premien la feina ben feta i «estimulen el camí a la prosperitat de la nostra terra».

Prèviament al lliurament del premi, el Cercle d’Economia va celebrar l’assemblea general. El Cercle és un ens local la missió del qual de millora i impuls de la societat illenca el converteix en un fòrum obert de pensament i debat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.