algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Creus que s'hauria de limitar la compra d'habitatges per a no residents?

Els preus dels habitatges a Mallorca ha pujat de manera considerable, sobretot a causa de la compra d'habitatges per part de persones no residents. Un fet que agreuja la manca d'accés a habitatges per part d'amples sectors de la població.

Així, el ple del Consell de Mallorca ha rebutjat aquesta setmana, amb el vot en contra del PSIB-PSOE i de l'oposició, la proposta de Podem per limitar la compra d'habitatges per part de residents que no duen com a mínim dos anys empadronats a Mallorca.

Des de Podem lamentaren l'actitud del PSIB-PSOE assegurant que no entenen la seva manca d'implicació.«Els donam la mà per convèncer als europarlamentaris per proposar iniciatives legislatives que permetin excepcions quan es vulneren drets bàsics com l'accés a l'habitatge, igual que acaba de passar amb la intervenció en el mercat energètic per topar el gas», asseguraren.

No obstant això, el ple del Consell si que ha aprovat altres iniciatives en matèria d'habitatge com la declaració de Mallorca com a zona tensada aplicant la nova Llei Estatal de l'habitatge, la qual possibilitarà la limitació de la pujada dels preus de lloguer.

Sigui com vulgui, davant els problemes d'accés a l'habitatge, des de dBalears demanam als nostres lectors si creuen que s'hauria de limitar la compra d'habitatges per part de no residents. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, cal prendre una decisió valenta davant l'especulació immobiliària.

-No, no es pot limitar el dret d'adquirir cap propietat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per etc. etc., fa dervers d'un any
Ana Belen:
Mientes. Mi hija tiene pisito, que yo le compré. El resto un poquito cada mes.
Te recomiendo que bebas agua con misterio. Mano de santo, oiga.
Empecemos por meter a la p... calle a todos los okupas, al día siguiente etc. etc. y veras como las cosas se arreglan.
Valoració:-11menosmas
Per Ana Belen, fa dervers d'un any
S'hauría de limitar amb aquesta especulació,els nostres fills no tendràn mai la possibilitat d'adquirir un ca seva,condemnats a uns lloguers abussius...
Valoració:7menosmas
Per Unaperaquí, fa dervers d'un any
Tant de prohibir lloguer turístic, i si no poden llogar bé i han de vendre, i si a més no es limita, enlloc de solucionar el problema, acabarem havent d'anar de lloguer, o a la Selva Negra amb sort, o al cul del món on ningú vol anar, que serà l'únic lloc on trobarem feina i habitatge que puguem pagar amb ella.
Valoració:3menosmas
Per Cap quadrat, fa dervers d'un any
A un dels cursets que organitzava el Soib per tocar els dallonses als fixos discontinus a l' hivern i que no servien per res, un any va tocar curset d'alemany, per un insigne professor d' aquelles terres. El primer dia me va fer dues preguntes. La primera, que a veure quantes ensaïmades menjava a l'any. Li vaig dir que segurament tantes com plats de choucrut menjava ell. La segona, si tenia fills. Li vaig dir que una filla. "Aaaah, eine. I que nom?. I jo: "Aina". No, no, amb condescendència, no quantes en tens, que nom. I jo: "Aina". Aquí ja mirava els altres com diguent de on heu tret aquest subnormalet. I jo que no botava de l' ase:"Aina". I així fins a l' infinit, si una al lota del grup no li hagués explicat l' embull. El fulano es va posar més vermell que un tomaten. La puntilla li va clavar un altre del grup quan li va dir: "També vols sebre quantes ensaïmades menja n' Aina?". No va tornar. Al dia següent va venir una professora ben guapa i admetent. Vos promet que és ben de veres.


Valoració:5menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
També podriem mirar els preus de MAC insultar (perdó mas Insular) on una tona d'enderrocs fan pagar més de 40€, i revisar tot el que fa incrementar el cost de l'habitatge, a certs llocs venen habitatges per un preu inferiror a la meitat del que valen aqui els materials. Que fàcil és fer certes propostes populistes per incrementar vots sense have de fer la feina que realment s'hauria de fer.
Valoració:-2menosmas
Per Joan de Palma, fa dervers d'un any
Sense fotre un "tir" s'estan apropiant de Mallorca(Illes Balears).
En Joan Miro ja ho var dir...Els mallorquins son "beneits"
Valoració:14menosmas
Per Gertrud Weiland Hoffmann, fa dervers d'un any
Al guanyar un viatge a Mallorca fa 25 anys ja he sentit que un Senyor Alemany deià:" Oi, que es horrible tanta gent forastera aquí!" I vaig consentir-ho. Però el meu marit em va fer veure que NO és referia als Alemanys, sinó als Mallorquins mateixos a la seva pròpia terra!!!
Un xoc que no puc oblidar mai!!👋
Valoració:13menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Josefina:
¿Favorecer el alquiler, dice Vd.?. ¿Y que garantías tiene el propietario?. ¿Sabe Vd. que el inquilino paga lo que le da la gana, si es que paga?.
Sé de lo que hablo, señora Josefina.
Valoració:-24menosmas
Per Tolo, fa dervers d'un any
Sí, i ja feim tard.
Valoració:20menosmas
Per Potser ens convengui., fa dervers d'un any
És que si no es limita, acabarem independents
d´Espanya!erem Alemanys, segurament!
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente