nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

Jubilats per Mallorca exigeix al Govern que freni els projectes d'Aena a Son Bonet i Son Santjoan

Jubilats per Mallorca exigeix al Govern de les Illes Balears que faci servir les seves competències per frenar els projectes d'Aena a Son Bonet i a l'aeroport de Son Santjoan.

També insta al Govern a denunciar davant la Unió Europea la manca de protecció de les Illes i que s'exigesqui a l'Estat que cedesqui les competències exclusives en el control de ports, aeroports i aigües territorials.

Jubilats per Mallorca també insta al Govern que «actuï ja sense esperar cap permís contra la compra de béns immobles per part dels fons voltors i els fons d'inversió» i que convoqui la gent a «defensar el recobrament de la qualitat de vida que els ciutadans de les Balears està perdent».

A més, Jubilats per Mallorca recorda al Govern que, segons un estudi del Centre Mallorquí de Negocis, les puntes de juliol i agost són socialment antieconòmiques, fins i tot deixant de banda els aspectes ecològics, a més del sentit d'ofegament que hi experimenten molts dels residents habituals.

L'associació també argumenta que el poble pateix uns «problemes de gentrificació brutals, amb un encariment de l'habitatge insuportable per a moltíssimes famílies, produït per factors diversos entre els quals hi té un paper important el fet d'haver entrat a la Unió Europea sense les mesures en defensa de les illes que sí que exigiren Dinamarca, Grècia, Malta i la resta d'estats».

Jubilats per Mallorca també comenta al Govern que «si fins al 1977 el turisme ens havia fet guanyar, en general, qualitat de vida i PIB per càpita, l'increment d'arribades turístiques des del 1986, a més de fer-nos perdre qualitat de vida en general, també ens ha fet perdre PIB per càpita relatiu, comparant-nos amb la resta de territoris de l'estat». A més, «sabeu que el projecte AENA va lligat a la seva pretesa ampliació de la capacitat d'operació de l'aeroport de Palma i que ambdues coses van relacionades, també, amb intencions de futurs projectes especulatius als terrenys d'Aena a Son Santjoan», diu la plataforma al Govern.

«Les nostres illes pateixen un procés de colonització creixent que afegeix, a l'espoli fiscal i a la colonització tradicional per part de l'estat espanyol, l'actual explotació colonialista derivada de les inversions dels fons voltors i de la resta de conseqüències de la globalització neoliberal ('La Globalització Neoliberal, fàbrica de misèria' era el títol d'una publicació de l'STEI feta l'any 2003 que vista des d'ara sembla una profecia)», conclou Jubilats per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Teories, fa dervers d'un any
Una cosa és la teoria i una altra la realitat i la realitat és que tots els partits, tots, quan arriben a les institucions privatitzen serveis públics.
Valoració:0menosmas
Per 20 anys de podridura, fa dervers d'un any
La majoria de polítics coneguts, estan més per a servir-se del càrrec a títol personal que no pas servir a la societat que els ha votat, especialment els de la dreta rància i casposa, com s´ha pogut veure des de fa al menys 20 anys.
Valoració:0menosmas
Per No ho fan perque no els convé a ells, fa dervers d'un any
Exacte, Nofret. I si la Constitució Espanyola diu que ports i aeroports son competència de l'Estat, encara s'allunya més de la Llei de Lleis el fet de que se vagi venent a troços a particulars que no el fet de que siguin gestionats pels governs de les comunirats autònomes, fet pel qual existeixen règims jurídics especials legalment acceptats i que s'han posat en la pràctica en altres competències.
Peró l'afany de fer negoci de certs polítics és infinitament major que el seu esperit de servei.
Valoració:1menosmas
Per Nofret, fa dervers d'un any
Serveis imprescindibles com els Ports i Aeroports, no haurien d'estar en mans
d'empreses amb ànim de lucre com AENA. Cal que la titularitat, propietat i gestió dels Ports i Aeroports , siguen públics i dels Consells Insulars.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente