algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

«El menorquí és tant o més català que el barceloní», contesten a la professora que volia llevar l'accent illenc a una alumna

Un usuari de Twitter ha assegurat a través del seu compte personal que a la seva neta, a les qualificacions del curs, li han dit que «s'ha de llevar una mica d'accent menorquí que encara conserva».

La nina està escolaritzada a Barcelona, encara que la seva mare i els seus avis són de Menorca. La indignació de la família va dur l'avi a compartir-ho a través de les seves xarxes socials, en les quals ha comentat que «no faran canviar» la seva neta i que «el menorquí és tant o més català que el barceloní».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Franceses Sintes, fa dervers d'un any
Tenc més de seixanta any i tenc un nét. Ell, jo, vosaltres i més gent han rebut una desconsideració. Som independentista de 1976 i partidari de la immersió. Fa prop de cinc anys que duc posat el floc groc i ací ha fet que m'insulutin, menypreïn i hagi intentat agredir-ne. Així que els que dubten de mi, no saben de què xerren. Duc centenars d'articles escrits a la premsa i sempre he defensat el català. Un poli em va destrossar l'esquena a porrades el 81. I encara he de llegir que dubtin de mi? Anau a prendre. En canvi ningú parla del comentari que vaig adjuntar sobre una monja (la directora) que pretenia fer-nos parlar castellà a casa per millorar el de la tercera filla,xinesa adoptada (la primera de l'ull). Realment meu decebut. Semblar de VOX o d'ERC. Jo som de Junts.

Valoració:4menosmas
Per Unaperaquí, fa dervers d'un any
A professor-a que li ha posat això l'haurien d'enviar a escola a aprendre sobre les varietats de la nostra llengua, perquè que això ho digui un gonella ignorant, mira... Però que ho digui un-a docent, no té nom!
Valoració:6menosmas
Per Jaume Maseras, fa dervers d'un any
Tant si és fake o no, vull comentar que qualsevol forma del català és preciosa i imprescindible .
Valoració:14menosmas
Per Pere Rodon, fa dervers d'un any
Vergonyosa l'actitud de la mestra. Probablement sigui una votant de ciudadanos que suposo que alguna n'hi haurà entre els professors de català, o potser simplement sigui curteta. Això vindria a ser un tret al peu en tota regla: des de sempre els enemics de la nostra llengua han aplicat el "divide y vencerás". Nosaltres hem d'estar units, perdurarem units o desapareixerem dividits. I sí senyor meu, Sí: Països Catalans ara i sempre. Si a les primeres de canvi ho engegueu tot a fer punyetes no arribarem enlloc.
Valoració:11menosmas
Per Trencapinyes, fa dervers d'un any
Busquen crear mal ambient entre catalans i la resta de parlants que compartim llengua. Ho han aconseguit en part del Pais Valencià i ho estan intentant a ses illes. Objectiu acabar amb la nostra llengua.
Valoració:12menosmas
Per Antoni ortoll, fa dervers d'un any
N9 m.ho crec. Soc Catalá i no mho puc veure. Visc a Menorca i parlem un Catalá perfecte ni barberismes,ni res
Increible
Valoració:1menosmas
Per Jordi, fa dervers d'un any
El català de Menorca és un català preciós i, afortunadament, de gent com aquesta professora n'hi ha ben pocs (us prometo que no me n'he trobat mai).
Abraçada sincera.
Signat: un català de Barcelona.
Valoració:25menosmas
Per Magda irla, fa dervers d'un any

Aquest fet es cert, que sa foto de perfil sigui de una persona jove però sigui l'avi del alumne no es relevant, els avís també en sigut joves i ser presumit no es un delicte. Els mestres són persones, i desgraciadament de persones sonades ni ha per tot, està clar que aço no es el normal, es un fet puntual que l'escola tindria que corregir i demanar disculpes, es molt més saludable tenir accent de Ciutadella que ser un professor poc empàtic i curt de gambals!
Valoració:14menosmas
Per Han dit coses pitjors, fa dervers d'un any
I els castellanohablantes de primera llengua, que no s'en riuen de l'accent dels balears i dels catalans, quan parlam en Castellà?
En hi havia un, al que vaig deixar parlant tot sol per asquerós, que deia que "El acento castellano es perfecto y el andaluz, el extremeño, el gallego, el aragonés, el riojano, el cántabro el murciano y el asturiano son graciosos. Pero los catalanes, los valencianos y los mallorquines cuando hablais sólo se oye "catacloc, catacloc, catacloc" y es muy desagradable oíros".
Almanco la mestra catalana no ha estat tan grollera com el "castellano viejo" i només s'ha limitat a dir que havia de canviar l'accent, si és que de veritat ha ocorregut, cosa que dubto molt.
Valoració:7menosmas
Per Com més ho mir, més crec que és una noticia falsa, fa dervers d'un any
Fitxau-vos: La foto del perfil és d'un home d'una tretena d'anys i en canvi diu que el fet li ha passat a la seva neta.Clar que pidria ser una foto de quan era jove, o de qualcú altre. Però el més habitual és o bé posar una foto actual, o posar qualsevol altra cosa.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente