algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

ARCA renova la junta directiva i estrena estatuts en què s'exclou «qualsevol masculí genèric»

Aquesta setmana ha tengut lloc l'Assemblea General d'ARCA, en què es va valorar la memòria de gestió, l'estat de comptes i el pressupost per a l'exercici vinent.

La junta directiva es va ampliar amb «un criteri de sumar i no perdre cap dels actius actuals», de manera que queda integrada per:

  • Pere Ollers, presidència
  • Àngels Fermoselle i Josep Masot, vicepresidències
  • Miquel Àngel Lladó, secretari
  • Benet Bohigas, tresorer

A més d'onze vocalies que són: Blanca Castaldo, Concha Gallego, Nael Falo, Manel García, Begoña Gómez, María José Massot, Jaume Pla, Marga Pujol, Miquel Àngel Riera, Pere Ventayol i Tinita Xamena.

«Conformam un grup cohesionat i obert a rebre col·laboracions d'altres persones associades, amb il·lusió per continuar lluitant pel Patrimoni de Palma i de les Illes Balears», remarquen.

Segons expliquen, es marquen com a objectiu l'ampliació amb nova gent associada que vulgui abonar una petita quota anual i ajudi així a l'autonomia econòmica de l'entitat.

«Es ratifica la independència de qualsevol partit polític i es valora molt positivament la credibilitat que hem acumulat al llarg dels anys, així com la gran presència en l'àmbit dels mitjans de comunicació i el respecte i la consideración socials», destaquen.

Crítiques contundents a la «manca de diàleg» i a un catàleg de Patrimoni Palma «absolutament insuficient»

Una de les crítiques més contundents que es varen manifestar durant l'Assemblea, i que marcarà sens dubte el futur de la feina d'ARCA, és la manca de capacitat d'escolta i diàleg real per part de qui governa a les distintes institucions. «Aquest fet ens obliga a reforçar la denúncia pública i la crítica, tot explicant unes realitats que moltes vegades es volen edulcorar. El despropòsit que comporta un nou catàleg de Palma absolutament insuficient és, potser, un dels exemples més clars de la manca de voluntat real de protecció del Patrimoni i de la necessitat que ARCA actuï com a notari de la realitat», remarquen.

Una de les característiques que destaca ARCA dels nous estatuts és «la inclusió de la perspectiva de gènere, excloent qualsevol masculí genèric en la seva redacció». A més, recullen l'obligació que la junta directiva, igual com passa a les llistes electorals, «no pugui comptar amb menys d'un 40 % de cada un dels dos sexes. Així queda garantida una participació igualitària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa 7 mesos
Si voleu posar quotes, abans de mirar els genitals, hauriem d'incloure persones amb discapacitat. Els grans oblidats.
Valoració:6menosmas
Per Jaume Corbera, fa 7 mesos
Si ARCA ja es va desacreditar bastant defensant el monument de la Feixina ara es cobreixen de glòria declarant-se acadèmics lingüístics i anunciant que no faran cas del funcionament correcte de la llengua i implantaran la beneitada del "femení genèric", que allò que fa és invisibilitzar les dones, tot el contrari del que suposadament deuen pensar que fan. Si aquests són els qui han de defensar el nostre patrimoni, ja el podem donar per perdut. ¿O és que la llengua no és el nostre principal patrimoni com a poble diferenciat? Qui estima le llengua no la destrueix. Au, ARCA, a celebrar la Feixina, que tant us importa!
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente