algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El Col·legi d'Advocats de les Balears exigeix a Espanya i al Marroc una investigació «transparent» de la matança de Melilla

201329

La Comissió de Drets Humans (CDH) del Col·legi d'Advocats de les Balears ha expressat aquest dimecres la seva «condemna enèrgica» dels fets registrats divendres passat a la tanca de Melilla que varen desembocar en la «pèrdua d'un elevat nombre de vides humanes i centenars de ferits» i que proven el «fracàs absolut» de la política de seguretat a la frontera sud de la Unió Europea.

Segons han indicat en una nota de premsa, la CDH ha exigit als poders públics d'Espanya i del Marroc una investigació «transparent» perquè s'aconsegueixin aclarir les circumstàncies d'aquest succés i depurar responsabilitats.

Han reclamat igualment l'adopció immediata de les mesures que siguin necessàries per evitar, en el futur, situacions com les viscudes a la frontera del Marroc a Melilla.

La CDH ha recordat que el dret d'asil, recollit a l'article 14.1 de la Declaració Universal de Drets Humans, no pot ser «sistemàticament ignorat» en aquestes situacions i recalca la seva preocupació perquè es garanteixi la pràctica d'un sistema migratori respectuós amb els drets humans.

La Comissió ha acordat enviar el comunicat a la Delegació del Govern espanyol a les Balears i a l'ambaixada del Marroc a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.