algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

El 68% dels inscrits es presenten a les proves d'oposicions docents de 2022 a les Balears

Aquest dissabte s'han iniciat, sense cap incidència remarcable, les proves del concurs oposició docent a les Balears per a un total de 796 places distribuïdes entre mestres, secundària, formació professional i escoles oficials d'idiomes.

Martí March, conseller d'Educació, ha explicat que «es tracta d'una passa més en el procés que es va iniciar el 2017, en el que s'han convocat oposicions any rere any. Del 2017 fins ara, s'han convocat més de 4.000 places». «Nosaltres, el que volem amb aquest procés és tractar d'estabilitzar el professorat i els centres i baixar la taxa d'interins», ha afegit el conseller.

March ha explicat que aquestes oposicions són una transició perquè a partir de novembre i desembre d'enguany hi haurà un concurs de mèrits, que suposarà més de 2.400 places i això suposarà un procés d'estabilització que a final de 2024 ha d'implicar un 8% d'interins.

Per part seva, Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent, ha destacat «el bon funcionament, la normalitat i tranquil·litat que s'ha respirat a totes les seus» i ha assenyalat «la importància» d'aquestes proves d'oposició.

El concurs d'oposició que ha començat aquest dissabte, se celebra a 19 seus repartides a les illes de Mallorca (16), Menorca (1) i Eivissa (2). En total s'havien inscrit 3.806 aspirants per a 796 places. Finalment, s'han presentat a les proves 2.596 aspirants que suposen el 68,21% del total d'inscrits. A la darrera convocatòria es varen presentar gairebé el 57% dels inscrits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.