algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

[VÍDEO] L'OCB insta el Govern a suprimir el Decret que permet que interins esdevenguin funcionaris sense acreditar cap coneixement de català

L’Obra Cultural Balear ha fet, aquest dimarts horabaixa, una reunió amb entitats i sindicats per bastir una estratègia conjunta d'oposició al Decret Llei que permet que interins esdevenguin funcionaris sense acreditar cap coneixement de català.

L’Obra Cultural Balear ha acordat, juntament amb sindicats i entitats que treballen en la defensa de la llengua catalana, instar el Govern de les Illes Balears a suprimir el Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, en el qual es preveu una moratòria de dos anys per a que els funcionaris interins que entrin dins el procés d’estabilització de la funció pública puguin acreditar els nivells de llengua catalana.

L’OCB dona suport a l’estabilització dels funcionaris interins però recorda que els treballadors públics estan al servei de la ciutadania i, per tant, és l’obligació del govern aconseguir que l’administració doni el millor tracte possible als administrats i els garanteixi els seus drets lingüístics. Així mateix, l’OCB considera que la moratòria suposa un greuge per als funcionaris que poden acreditar aquesta titulació. Per aquest motiu, l’Obra Cultural Balear i la resta d’entitats i organitzacions, demanen una reunió amb la Consellera Mercedes Garrido per trobar una solució conjunta.

Des de l’Obra Cultural Balear es demana al Govern que faci una convocatòria extraordinària de proves de català, per part de la Direcció General de Política Lingüística o que es faci una prova prèvia comuna a totes les convocatòries per part de l’EBAP, tenint en compte que fins dia 31 de desembre de 2022 hi ha marge per publicar les convocatòries de les diferents oposicions i que els processos han d’haver finalitzat abans del 31 de desembre de 2024.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Arrjuix! És fàcil, fa dervers d'un any
Només se´ls ha de fer la vida impossible al carrer.
Informació nul·la. Amabilitat, nul·la. Que se´n tornin al seu cau peninsular!
Que se´n penedeixin de ser a Mallorca.
Valoració:0menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa dervers d'un any
"curtets:Si,hi ha tans carallots i curtets forasters que parlen en castellà alguns molt malament que prefereixen ser uns inadaptats.En quan a desaparèixer el català tingues en compte que fa segles que ho intenten i aquí estem.
Valoració:2menosmas
Per Xabolers, fa dervers d'un any
Si, la mateixa llei de vida que va destruir tota la cultura americana i els seus nadius, de passada. Una vida molt estranya aquesta que se destrueix a ella mateixa .Tota per tu .
Valoració:4menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
@xabolero, no te piques y asúmelo, mutxatxo, el catalán desparecerá en un par de generaciones. Ley de vida…
Valoració:-3menosmas
Per Xabolers, fa dervers d'un any
@curtets: jo visc a un poble del Pla, i els matins quan vaig a fer la compra, que coincideix amb l' entrada dels infants a l' escola, només sents xerrar mallorquí i després moro. Els quatre foresterets que hi ha són morts de fam que han emigrat del ghetto on segurament vius tu, han comprat mitjos cortonets que no vol ningú , viuen, si es pot dir viure, dins una caravana esbucada amb una bandera espanyola, i estan enrevoltats de rates, puces i paparres. Tu on putes vius, mutxatxo?.
Valoració:4menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa dervers d'un any
Català, únic idioma oficial.
Valoració:7menosmas
Per curtets, fa dervers d'un any
Los hay que son tan gilipollas i tant curtets que todavía no se han dado cuenta que esta isla, casi insignificante en el mapa, necesita, si o si, personal que solo habla castellano. Y otros idiomas, pero de catalán, naturalmente, res de res.
Id por la calle y poned las orejas en funcionamiento y solo oiréis castellano.
Mucho dinero, mucha pachanga y muchas huelgas de fam en forma cadaverina, para ir hacia atrás como los cangrejos.
Valoració:-20menosmas
Per Ti jugues res?, fa dervers d'un any
@mallorquin: en kroske Campos vicepresident, com na Molona?. Jo te diré el que li passarà: el mateix que li va passar a Bauzá, només que doble. I l'OCB guanyarà encara més prestigi.
Valoració:6menosmas
Per Bel algo, fa dervers d'un any
Almenys l'obra defensa la nostra llengua pq les rates de Més per majorca....
Valoració:5menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Que será de la ocb cuando jordi Campos sea vicepresidente?
Tic tac
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente