algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Apesteguia assegura que el Decret dels interins «no perjudica el català»

El coordinador de MÉS per Mallorca i batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha matisat, a través d'un fil de Twitter, la notícia del dBalears que parla sobre que el Govern eximeix centenars de persones d'acreditar el nivell de català per a accedir a places fixes a l'Administració.

Apesteguia, ha assegurat que és important i «és una bona notícia que s'estabilitzin les places ocupades temporalment de forma irregular i s'exigeixin els requisits mínims per a la feina en qüestió».

El batle ha afirmat que el català no deixa de ser un requisit i assegura que tant la notícia del dBalears com el comunicat de l'Obra Cultural Balear de la setmana passada «se centren en el punt 1, obviant per complet els punts 2 i 3» del Decret. Per tant, Apesteguia afirma que «si qualcú ja ocupa una plaça sense tenir el nivell de català requerit (uns quants centenars) i ara la consolida, 2 anys per obtenir-lo o en serà remogut (tret) per manca d'adequació».

A més, el coordinador ecosobiranista ha explicat que la notícia no perjudica el català, el decret farà que «gent que fa anys que és a l'Administració sense certificar el català ara ho haurà de fer, en menys de dos anys».

Per acabar, Apesteguia ha puntualitzat: «Que mai més hi hagi treballadors públics que no ens entenguin, i que capgirem la política lingüística per impulsar l'ús social del català, fita que m'obsessiona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sobren maleducats, fa dervers d'un any
Si a tothom que ve de fora a guanyar doblers i viure aquí, li fessin signar que ha llegit un document, pel que l'informen de que a les Balears tenim una llengua pròpia a més del Castellà, que també és oficial i que està reconeguda per la Constitució i el nostre Estatut d'Autonomia i que se comprometen a aprendrer-lo i a ni humil.liar , vexar ni msltractar a la gent que el parli, perque del contrari se veuria obligat a deixar les Illes.
Amb awuesta mesura, almenys no escoltariem bestieses com que es la llengua d'una altra comunitat, o que no volen saber res de "dialectes", o que " Aquí se habla Español porque estamos en España" i altres energumenades pròpies de gent maleducada que valdria més que no vingués per aquí.
Valoració:7menosmas
Per Passava per aqui, fa dervers d'un any
@tianet fals: però l' atribueixes a una persona que ha deixat un comentari aquí, molt correcte, en la meva opinió, i a qui tu no coneixes de res. El que demostra, com a mínim i per ser suau, que estàs carregat de prejudicis. I adéu.
Valoració:5menosmas
Per sargantana, fa dervers d'un any
Quina vergonya que a aquestes alçades encara discutim sobre la llengua.
Valoració:3menosmas
Per tianet fals, fa dervers d'un any
Passava…
Un espacio de mi escrito iba entrecomillado. Lo que significa que no es de mi cosecha. Dicha frase, sin quitar ni añadir nada, la he oído en varias ocasiones por boca de lo más granado y bestia de determinados catalanistas totalmente adoctrinados y fanatizados. Que los hay.
Yo también conozco a sujetos que la frase les va de maravilla.
Valoració:-4menosmas
Per Passava per aqui, fa dervers d'un any
Al tianet fals : jo no conec cap idioma del món que sigui "asqueroso y repugnante", incluit el castellà. Però persones que mereixen aquests qualificatius si que n' hi ha.
Valoració:6menosmas
Per Dignitat, fa dervers d'un any
Doncs jo no aniré a votar a ningú que no sigui digne de ser votat precisament per dignitat.
Valoració:5menosmas
Per Dilema, fa dervers d'un any
No vull deixar de votar a les properes eleccions, perque no vull contribuir a que guanyin les dretes, debut a que els seus mandats son un vertader regne del terror i de la corrupció i més actualment, que se volen juntar amb els ultres.Però tampoc no trob cap partit que sigui dign de ser votat.
Aquest dilema el té també qualcú més que jo?
Valoració:7menosmas
Per joanet, fa dervers d'un any
A altres entitats donaren dos anys als seus treballadors per tenir el català. A passat de sobre aquest temps, i els treballadors, continuen en el seu lloc sense tenir el català.
Estic segur que passarà igual en aquests casos. Què passarà tinre de dos anys, quan encara no hagin complit amb aquest requissit?
Valoració:4menosmas
Per tianet fals, fa dervers d'un any
Y el tal Tiá hablando y viendo films en el "asqueroso y repugnante idioma del Imperio".
Valoració:-1menosmas
Per Vergonya, fa dervers d'un any
Baixada de calçons de Més. Una altra
Què passarà quan d’aquí a dos anys continuin sense acreditar el català? Idò res.
N’Apesteguia enganya els seus fent-los creure que remoció del lloc de feina equival a la pèrdua de condició de funcionari
Més de 1000 inferins sense requisit de català, només a serveis generals, esdevindran funcionaris gràcies a Més
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente