nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

Entitats socials es pronuncien contra el decret que preveu l'exempció del requisit de català als interins

El Consell de Govern va decidir, el passat divendres, que centenars de persones, que ara ocupen llocs de feina a les administracions de les Balears amb caràcter temporal, podran ser funcionaris de carrera o laborals fixes sense acreditar el requisit de català corresponent.

Les principals entitats de les Balears ja s'han manifestat al respecte:

Des de l'STEI, ens han comunicat que «nosaltres, conscients d'aquest problema, havíem demanat un pla de formació, que es fes amb temps, proves prèvies per aquesta gent, en cas que fes falta, i totes les facilitats possibles, però no se'n va parlar i, unilateralment, el Govern ha aprovat aquesta exempció que no compartim».

Per altra banda, Joves per la Llengua va manifestar, a través de les seves xarxes socials, el seu desacord amb el Decret Llei 6/2022 i va sol·licitar la seva «rectificació immediata». A més, afegiren que «aquesta norma suposa un retrocés incomprensible pel que fa al dret dels ciutadans de comunicar-se amb l'Administració en català».

També ha expressat la seva disconformitat Jubilats per Mallorca que asseguren que «han clavat un punyal», en referència al fet que Francina Armengol va visitar a Jaume Bonet durant la seva vaga de fam en temps de Bauzá i «ara fa el mateix, però d'amagat».

L'Obra Cultural Balear ja va enviar un comunicat el mateix divendres demanant una rectificació i que l'acreditació del català es mantengui com a requisit. L'OCB va recordar que «en la defensa de la llengua no es pot fer cap passa enrere i que les bones intencions s'han de demostrar amb fets».

Des d'Enllaçats també consideren que «les persones que estan al servei dels ciutadans han de conèixer les llengües oficials de la comunitat, i més la llengua pròpia, per poder garantir els seus drets. Creim que s'ha d'exigir un coneixement de català a totes les persones que fan feina en l'Administració». També han afegit que «entenem que s'hagin de llevar les interinitats, però s'ha de fer amb les condicions que toquen i amb les mateixes condicions d'igualtat». Per altra banda, han proposat que se'ls doni formació i que podrien crear un pla adaptat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Cert que es una baixada de calçopns de MES, influències d'un grup que tenen dins, provinent d'altres bandes que això de la llengua no li importa gaire, i fracàs del PSOE, i de Podem que aquests estan calladets, perque tampoc elsimporta gaire la llengua, i molts ni la parlan o la destrocen, i segurament es per evitar haver d'indemnitzar als que ocupen plaça interina de fa molt temps, si no aproven pero son tant curts i estn tant ben assesorats que no s'en adonen que d'aqui a dos anys primer hi pot haver un govern que elimini el requisit, i els que ara hi estan, e insulten a la gent per parlar en ccatalà es quedaran, i al final no hauran d'indemnitzar als que ja hi ha, i nosaltres veurem que la nostra llengua estarà en pitjors condicions. Lo primar que hauria de tenir PSOE i MES es coratge i no fer aquestes barbaritats. Sempre havia dirt que teniem dos Partits de Pais, com eren El Pi i Mes, als que s'havia de votar perque els altres reben ordres de Madrid, i no defensan res de les nostres Illes, i aixó es indubtable, doncs ja començo a pensar que just en tenim un de Partit de Pais, en que hem sorprens que ningúns altres alts càrrecs de MES ho hagin tolerat i estiguen calladets, serà que els pocs que quedaven del PSM ja ho toleren tot, a canvi d'un lloc dins les Inastitucions.
Valoració:2menosmas
Per Toni F, fa dervers d'un any
PSOE/UP sou uns impostors i Més va por molt mal camí feien de comparsa vostra, per ventura també acabarà com vosaltres, tant de bo m'equivoqui. Ja en tenim prou de xarrameques electorals que mai es converteixen amb fets quan ja teniu el cul ferrat a la cadira. Us falta coherència i compromís amb els electors. És vergonyós el que feu amb la llengua i el país.
Valoració:4menosmas
Per Un de tants, fa dervers d'un any
Baixada de calçons de Més
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente