algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El Govern eximeix centenars de persones d’acreditar el nivell de català per a accedir a places fixes a l'Administració

El Consell de Govern ha decidit que centenars de persones, que ara ocupen llocs de feina a les diferents administracions de les Illes Balears amb caràcter temporal, podran ser funcionaris de carrera o laborals fixs sense acreditar el requisit de català corresponent.

El dijous d’aquesta setmana va sortir publicat al BOIB el Decret llei 6/2022. Si bé en l’exposició de motius s’exposa que el contingut d’aquesta norma ha estat negociat en la Mesa de Negociació regulada pel Decret llei 2/2022, aquesta exempció de català no s’ha tractat en cap de les sessions d’aquest òrgan.

La mesura, a més, podria ser discriminatòria. La redacció literal de la disposició addicional tretzena del Decret llei 6/2022 diu això: «Excepcionalment, les convocatòries de desenvolupament dels processos d'estabilització de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, han de preveure l'exempció del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana exigit per a l'ingrés al cos o l'escala, l'especialitat, o l'escala, la subescala, la classe o la categoria, o la categoria professional, per a les persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització de la presentació de sol·licituds, a la mateixa administració o ens públic, en el mateix cos, escala, especialitat, o escala, subescala, classe o categoria, o categoria professional objecte de la convocatòria, i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés.»

És a dir, les places sortiran a les convocatòries amb el requisit corresponent, però les persones que actualment les ocupen sense el requisit corresponent, no l’hauran d’acreditar. És a dir, es produirà la circumstància que l’Administració exigirà el requisit a tothom tret de la persona que actualment ocupa la plaça.

Tot apunta que aquesta mesura s’ha pres sota la pressió de determinats gestors de diferents ens del que s’anomena sector públic instrumental (allò que al carrer es coneix amb el nom d’«empreses públiques»).

Diferents fonts consultades apunten que aquesta exempció podria afectar centenars de persones repartides per fundacions, consorcis i empreses públiques de l’Administració de la CAIB i dels consells insulars i els ajuntaments.

Atès que es tracta de llocs de feina que estan ocupats de manera temporal des de fa molts d’anys, sorprèn que l’Administració hagi consentit que aquesta gent s’hagi perpetuat en el seu lloc de feina sense acreditar mai aquest requisit. Més encara quan s’acaben de complir set anys de governs de progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Si els meus desigs es compleixen... que tremoli!, fa dervers d'un any
Això surt de na Francina, Francisca?
Com pot mirar-nos a la cara sensse moure un dit?
Que se´n torni dins la gerra, com en Joanet!
Què fa per noltros? Idò ja ho veis! Esborrar-nos del mapa!
Valoració:5menosmas
Per Carreroblancovoladorrrr, fa dervers d'un any
... I què esperàveu d'un Govern comandat pel Partido Socialisto EspaÑÑÑÑÑol???
Valoració:14menosmas
Per S'en recordaran de la seva traició, fa dervers d'un any
Aquests seràn els que ens diran això de :"Habla en Español porque estamos en España, o no te voy a atender".
I és que ja som a una altra fase de la operació " Disolución de la lengua y la cultura propias de las Islas Baleares y de los Païses Catalanes", consistent en carregar les institucións autonòmiques nostres de forasters monolingues del Castellà, amb cap intenció d'assimilar la nostra cultura i amb un gran sentiment de superioritat sobre tots noltros, pel fet de no saber més que el castellà i per no ser d'aquí.
GOVERN DE TRAÏDORS!
Valoració:19menosmas
Per Els que no passaran l'exàmen, seran els del Pacte, fa dervers d'un any
A les administracions públiques sempre s'han fet vertaderes selvatjades, tant per fer fitxa a una gent que ni tan sols va fer una petita prova per ocupar temporalment una plaça, com pel cas contrari, de que devant unes transferències de competències,a l'hora de rebre pressupostos, patrimoni i funcionaris, se rebujàssin aquests darrers per mantenir els seus interins, o bé s'acceptàs al personal amb la condició de canviar-los del règim de funcionaris pel de laborals, com també va passar amb una altra plantilla transferida, com consolidar interins fent-los exàmens-farsa a on no se podia presentar ningú més i fins i tot se permetia mirar els llibres, o passar directament als interins i laborals com a funcionaris de carrera, com també s'ha fet, o quan era una sola plaça, donar setmanes abans l'exàmen al'enxufat perque el preparàs tranquilament.
Son irregularitats, il.legalitats i un frau a tota la gent que se prepara amb sacrifici, esforç i despesa econòmica i que els han estirat de les mans totes les seves perspectives de futur en un termini mitjà i llarg, o si ja no s'és molt jove, per a sempre.
Però aquesta darrera consolidació d'interins, per tractar-se de tantíssimes places, de professións diverses, és la més escandalosa i la que farà més mal a molts docents, sanitaris, administratius i altres professional que se preparaven per passar oposicions i que ja no tindran aquesta .oportunitat perque l'han regalada a uns que ja tingueren la sort de que els donàssin. una feina per xiripa.
Una altra p0rcada més del Pacte, que els farà perdre les eleccions.
Valoració:15menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
CIUTADANS DEL MÓN Es ciutadans del món, els vertaders internacionalistes, som els qui defensaríem el castellà en front de la imposició de l'anglès a Puerto Rico, i defensaríem el guaraní en front de la imposició del castellà al Paraguai, i defensaríem el cors en front de la imposició del francès a Còrsega; som els qui defensaríem totes les llengües minoritàries i les minoritzades arreu del món, allà on ens tocàs viure. És evident que als Països Catalans els ciutadans del món som els qui hi defensam la llengua catalana en front de la imposició del castellà, o del francès, o de l'italià. Els qui defensen les llengües imperials són imperialistes, i els qui no s'esforcen en retornar la primacia a la llengua pròpia dels indígenes d'un país on aquesta llengua és minoritzada per la imposició d'una altra llengua són colonialistes i/o colaboracionistes del colonialisme.
Valoració:11menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Quan s’admet que puguin ocupar llocs de feina de cara al públic gent incompetent en una de les llengües oficials s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:18menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Quan s’admet que puguin fer un concurs oposició per ocupar un càrrec de funcionari públic gent incompetent en una de les dues llengües oficials s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ...

... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:5menosmas
Per Ens han traicionat en gairebé tot., fa dervers d'un any
Aquestes consolidacions de places no compleixen amb els requisits exigits per la llei. per ocupar una plaça a qualsevol organisme públic, que son els de: Igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.
Perque en la majoria dels casos, quan se varen fer contractes temporals o interinitats, no se convocaren exàmens, ni se contractaren als opositors que havent-sr quedat sense plaça, tenien la puntuació més alta després dels aprovats, ni se posaren anuncis a la premsa per avisar a tots els que podien estar interessats i simplement se contractaren a dit perque els varen recomsnar els mateixos funcionaris i els polítics del centre a on treballaven, o bé perque les oficines del SOIB els enviaren i la sort va fer que caiguéssin a una oficina pública, mentres que a altres iguals o millors, els destinaren a empreses petites sense cap oportunitat de prosperar o a altres que al poc temps tancaren..
I és bo d'acceptar que uns se facin mil.lionaris amb l'Euromil.lions o amb la grossa de les loteries o jugant a la Borsa, perque son jocs d'atzar, però amb els treballs públics volem seriositat i legalitat, tant si ens afecta com si no.
I a sobre, han ficat forasters i estrangers que son enemics de la nostra ñlengua, de la nostra cultura i del nostre poble,que se neguen a aprendre Catalá ia parlar-lo amb eñs ciutadans que els paguen el sout.
Haurem de veure a qui votam, perque aquest ripartit ens ha traicionat i no el volem més, però com que els corruptes, de la ma drls ultres espitgen fort per entrar i encara convenen menys, crec que haurem d'explorar altres iniciatives que podrien ser interessants, ja que l'abstenció no és recomanable, perque és prácticament impossible que unes eleccions siguin declarades nules per manca de participació..
Valoració:10menosmas
Per Xaume, fa dervers d'un any
Matas, Campos, Bauzá, Armengol....Tots ben iguals
Valoració:20menosmas
Per No pot ser, fa dervers d'un any
Aquest govern ens ha traït a tots els que els vàrem votar.
Ho ha de tornar enrera sense dubtar pq aquests contractats des de fa anys, han tengut temps de sobres per tenir el nivell "exigit".
En cas contrari, no es mereix que el votem tots els mallorquins.
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente