algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

La delegada del Govern espanyol a les Balears justifica que la mobilitat i la temporalitat dels funcionaris dificulten l'atenció als ciutadans en la llengua pròpia

200505

L'Obra Cultural Balear (OCB) i la Delegació del Govern espanyol a les Balears han coincidit en la necessitat d'avançar per a garantir el respecte als «drets lingüístics dels habitants catalanoparlants de les Illes Balears».

Els representants de l'OCB, Joan Miralles i Lena Serra, han rebut de la delegada del Govern, Aina Calvo, el compromís de «continuar fent feina per a evitar situacions de discriminació lingüística en els serveis que depenen de l'administració central i en què la delegació del Govern en té les competències». Calvo també ha explicat que factors, com la mobilitat i la temporalitat dels funcionaris, «dificulten en ocasions l'atenció dels ciutadans en la llengua pròpia del territori». Un fet, que no justifica, en absolut, actituds discriminatòries. Arran de la preocupació manifestada pels mebres de l'OCB, Calvo s'ha compromès a posar en marxa protocols d'actuació lingüística, adreçats als funcionaris de l'administració espanyola que siguin destinats a les Illes Balears de manera temporal.

Així mateix, Calvo ha insistit que arran de qualsevol situació de discriminació lingüística, s'ha de presentar denúncia escrita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
La incultura continua sent acceptada per a les autoritats com un bé per a la convivència. NO, NO, i NOO. Així NO ANAM. Ja no en volem mes d'aquest color. PROU!!!
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
Quan els "periodistes" no entenen la diferència entre "explicar" i "justificar" es publiquen nyerros com aquest.
Valoració:1menosmas
Per No cal que posi excuses, fa dervers d'un any
Sobre tot els funcionaris de Policia i els militars de la Guàrdia Civil ja vénen predisposats a no voler entendre ni una paraula en Català.
I dels altres funcionaris, en hi ha de tots els colors: Hi ha els que s'adapten, i els que estant cara al públic, quan se li dirigeix qualque ciutadà parlant en Català, li amollen aquesta interjecció tan injusta com desagradable i humil.liant ": ¿Quéeeeeee?
Valoració:7menosmas
Per Fracàs, fa dervers d'un any
El fracàs del gobierno mas de izquierdas de la historia l'exemplifica la senyora Calvo. I després feim espants davant el progrés de la dreta!
Valoració:2menosmas
Per Quid, no Cid., fa dervers d'un any
.....Quan justificar vol dir ser anticatalanista amb una deixadesa volguda i promocionada.
Sra. delegada la seva resposta és improcedent, i oiosa !
Valoració:7menosmas
Per Háblame en cristiano, fa dervers d'un any
I la mala educació i el supremacisme, també?
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente