algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

El bisbe reitera el «compromís històric» de l’Església de Mallorca en la defensa i promoció del català

Representants de la junta directiva de l'Obra Cultural Balear (OCB), encapçalats pel president, Joan Miralles, s’han reunit amb el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Durant la reunió, que ha tengut lloc al Palau Episcopal, el bisbe ha reiterat el «compromís històric» de l’Església de Mallorca en la defensa i promoció de l’ús de la llengua catalana.

Els representants de l’OCB també han sol·licitat al Bisbat poder celebrar la trobada de socis de l’entitat al santuari de Lluc, petició que ha estat molt ben rebuda i acceptada pel bisbe i que ha quedat fixada per al 25 de setembre.

Així mateix, s’ha parlat de la necessitat de «restituir i potenciar» la presència de la flama de la llengua al santuari de Lluc, «lloc de referència de la identitat mallorquina per excel·lència». L’OCB també ha demanat la col·laboració del Bisbat per a poder visitar i donar a conèixer el patrimoni religiós de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per S'ha de protrstar a la editora., fa dervers d'un any
Només volem, que la gent que escriu als espais d'opinió d'aquest digital ho faci amb respecte, educació i en Català, que és la llengua en qual s'edita aquest diari, no en Castellà per vulgar despotisme i xuleria, i també amb la finalitat de perjudicar a un diari, que se publica amb la finalitat de promocionar la llengua catalana.
I és que insultant, faltant al respecte, posant-se els mateixos seudònims que ténen altres comentaristes, faltant-los al respecte i també mentit sobre fets històrics i anecdòtics i fíns i tot, calumniant als que no son de la extrema i de la ultra dreta espanyolista, però que tots aquests atacs que en teoria estan prohibits, surtin publicats sense cap pega, és una de les millors maneres de denigrar i destruir la reputació d'un diari o d'una revista
Mai s'ha tingut tanta mànega ampla com té el dBalears amb els comentaristes. I comprovat el fet de se grava i puja a Internet a través d'una empresa editora, que paradoxalment és exageradament escrupulosa sel.leccionant els comentaris de les altres publicacions, no se pot pensar altra cosa, que la de que se fa amb amb qualque intencionalitat, malgrat aquesta sigui desconeguda per noltros.
La única pregunta que tothom fa és: Perquè l'entitat titular del dBalears no protesta pels continus atacs consentits dels ultres, cap a les altres persones, que també perjudiquen al seu digital?
Perque puc entendre que hi hagi fanàtics adoctrinats durant tota la seva vida, gent a la que li ha trasbalsat l'enteniment, fíns i tot gent que cobra doblers per escriure barbaritats, però que se'ls aguanti estoicamet i se dóni publicitat als seus opribis ja no s'entén de cap manera.
El que hauriem de fer tota la gent que vé per aquí amb bones intencions, és estar-nos unes setmanes sense entrar a la pàgina ni escriure cap comentari, com a protesta per la mànega ampla que se té amb els vàndals d'ultra dreta. I així demostrar-los que si no hi ha lectors, els atacants no basten per mantenir el diari en actiu.

Valoració:4menosmas
Per Incult, fa dervers d'un any
Jo el que voldria és que a aquest digital només escrigués la gent normal, d' un vent o d' un altre, no els desequilibrats com tu, que estarien millor jugant a petanca. Al menys cobrarien un poc de salut, que falta te fa. Podria dir-te el que els que t' aprecien, suposant que en tenguis cap, que ho dubto, t' haurien d' haver dit fa molt de temps, però és evident que ja estàs massa allà. Au, pren qualque coseta pels asquitos i surt a passejar. Això sí que seria inteligent per part teva.
Valoració:3menosmas
Per Es pot ser més curt?, fa dervers d'un any
@arruix

Mort als trenta, enterrat als setanta.
Valoració:3menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Incult:
Pese a que me dan arcadas te voy a contestar.
Si fueses inteligente y culto (tal como pretendes), sabrías discernir una cosa de la otra.
No pretendí escribir la frase exacta, ya que no iba entrecomillada. Hay frases que cambiándolas un poco dicen lo mismo. Ejemplos: "Por sus frutos (hechos) los conoceréis". "Como Pedro (perro) por su casa)". Dicen lo mismo, pero solo por y para inteligentes. Fin.
Y en cuanto al tema principal, tú como tantos otros, lo que pretendéis que en este digital, solo escriban los que lanzan diariamente el botafumeiro, alabando las gracias y babeando continuamente. Otro sectario. Otro censurador.
Valoració:-3menosmas
Per A porgar fum!, fa dervers d'un any
Els fatxes assejadors reivindiquen el dubtós dret de venir a aquest digital, per desqualificar a l'altra gent i fíns i tot als autors dels articles . I a insultar-los, a humil.liar-los i a fer que tot acabi escrivint-se en Castellà.
Ho pot haver qualcú que sigui més menyspreable?
Valoració:5menosmas
Per Els fatxes no aguantarien el que ens fan a noltros, fa dervers d'un any
Aquí s'escriuen Català o no s'escriu.
Ni tampoc se roben els noms a la gent.
Valoració:4menosmas
Per Incult, fa dervers d'un any
@arruix

Sería d' agrair, només a efectes educatius, que si utilitzes l' excusa de la llibertat d' expressió, al menys aprenguis a expressar-te. "...quieres cortar toda posibilidad...de que sean apartados de este digital." Dius el contrari del que vols dir, cosa que denota un cert desajustament neuronal. La dita castellana és "muerto el perro se acabó la rabia". Sería una mostra de respecte cap els castellano parlants que utilitzis la seva llengua correctament. Demanar-te respecte cap els mallorquins, seria com cantar-li un tango a un mort.
Valoració:4menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Tú si que eres facha y mal educado. Y además, racista y xenófobo. Quieres cortar toda posibilidad de que los que no piensan como tú, sean apartados de este digital. Y mejor enviados a galeras. Muerto el perro, muerta la rabia. Nunca he dicho a nadie que se tiene que adaptar al otro.
El "Baleares" obra como debe: dar la posibilidad de que cada uno se exprese en libertad (cosa que a ti te asusta), piense como piense.
Sectario, fanático y además censurador el tal "Els que sobren son ...."
Valoració:-3menosmas
Per Els que sobren son els fatxes maleducats, fa dervers d'un any
@Benvolgut dBalears.
Els que no han d'entrar aquî son aquests maleducats insultadors que escriuen Castellà, no vostè ni cap de noltros.
Esper que l'empresa propietària d'aquest digital reaccioni i que dóni les ordre pertinents al proveidor informàtic, perque rebugi tots aquests comentaris anti llengua catalana i en pro de la implantació del Castellà com a única llengua, així com de la ultra dreta. Perque si continuen admetent-los, assoliran el seu objectiu de destruir aquest digital.
Per evitar que ens posin de malhumor, que és un altre dels seus objectius, el millor és no llegir el que diuen. Jo els don un negatiu sense veure que escriuen, perque tanmateix tot el que aporten son mentides, insults i maldats.
Que s'en vagin a cantar el Cara al Sol i que ens deixin tranquils. I com més enfora se'n vagin a cantar, millor.
Valoració:8menosmas
Per Benvolgut dBalears, fa dervers d'un any
Diria que no m'he explicat massa bé, donada la confusió: ho tornaré a provar. Si per llegir en català he de soportar l' agressió continua de maniacs depressius i mercenaris a sou que entren aquí a insultar en foraster día si i dia també, per ecologia mental m' estim més no entrar al digital.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente