algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

L’STEI refusa assistir a la reunió d’exposició de l’oferta pública de places de Serveis generals, Educació i Sanitat

L’STEI Intersindical no va assistir el passat dilluns a la reunió on es va presentar l’oferta de places amb la presidenta Francisca Armengol per diverses raons: En primer lloc, per les presses amb què es va produir la convidada, cosa que, per al sindicat, demostra la «manca de serietat» del Govern amb un tema que afecta tants de treballadors públics.

En l’àmbit educatiu, des de l’STEI Intersindical apunten que han fet propostes que encara no han tengut resposta, «una d’elles importantíssima per a estabilitzar el màxim nombre de docents interins de la nostra Comunitat, com és el requisit de la capacitació lingüística (FOLC) per a poder participar del concurs de mèrits». Per altra banda, el barem de mèrits que s’ha aprovat amb el RD 270/2022 que regula aquests processos d’estabilització inclou un apartat que no satisfà gens al sindicat, ja que limita a 10 anys l’experiència màxima. Un fet que provoca molts nervis dins el col·lectiu. A més, l’acte coincidia amb la sessió de la Mesa del Sector Públic que encara no ha negociat els criteris generals dels processos selectius, i les ofertes van lligades als processos selectius.

Un altre dels motius pels quals l’STEI no va assistir a la reunió és el «poc tarannà negociador» per part de la Conselleria, que ha convertit la Mesa Sectorial en «un òrgan més d’informació que de negociació» amb els representants dels docents. Mostra d’això en són alguns aspectes que la Conselleria no ha tengut en compte tot i comptar amb el suport de totes les forces sindicals: el nou reglament orgànic de centres, l’ajornament de l’aplicació dels currículums LOMLOE, les perfilacions de places, etc.

També recorda que el conseller Martí March té congelat, des del 2018, un nou Acord de millora de les condicions sociolaborals. «No és admissible que després de tot el que ha suposat la pandèmia en el sector educatiu, la Conselleria hagi tengut tan poca sensibilitat amb els docents: amb l’aplicació dels nous currículums és indispensable que es redueixin les hores lectives, amb un màxim de 18 hores a secundària i 23 al cos de mestres, com ja han establert altres Comunitats; fa mesos que l’STEI va demanar un pla per a la reducció de la burocràcia, i tantes altres qüestions pendents de negociar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guaret, fa 9 mesos
Lo de les "presses" no és excusa. Quina vergonyeta.
Valoració:-2menosmas
Per Docent, fa 9 mesos
Be que varen signar l'acord... hipocresia!!!!!!!!!
Valoració:-1menosmas
Per Pens què…, fa 9 mesos
Però si varen aprovar l’oferta pública a la Mesa d’Educació! Quin paripé és això? L’aprovaren tot el que critiquen ara ja hi era llavors. Que poc seriós!
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente