algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'Escola de Doctorat de la UIB celebra el seu desè aniversari

L'Escola de Doctorat de la UIB celebra el desè aniversari amb un acte amb el qual vol fer un reconeixement a tots els doctors i doctores que s'han format durant aquests deu anys, així com als professors i al personal d'administració i serveis que donen suport al doctorat i a la investigació a la Universitat.

En aquests deu anys, s'han llegit 887 tesis d'altres tants doctors que s'han format a la UIB i que han estat dirigides per 738 docents. Del total de tesis llegides, 95 han merescut menció internacional.

L'Escola de Doctorat de la UIB té l'objectiu fonamental d'organitzar els estudis de doctorat i la seva gestió acadèmica. Durant el curs 2021-22, la UIB té 936 alumnes matriculats en estudis de doctorat, un 26 per cent dels quals procedeix de països estrangers. A més, un 65,3 per cent dels alumnes matriculats tenen estudis previs en altres universitats, la qual cosa converteix els estudis de doctorat en un focus d'atracció de talent.

Ha assistit a l'acte el doctor Maurici Mus, vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent; el senyor Bartomeu Llinàs, president del Consell Social; la doctora Ana María Rodríguez, directora de l'Escola de Doctorat. Per part del Govern de les Illes Balears, hi han participat els senyors Miquel Àngel Sureda, secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística; i Josep Lluís Pons, director general d'Universitat i Recerca.

Durant l'acte, la doctora Antònia Paniza, catedràtica de Dret Civil de la Universitat de les Illes Balears, ha pronunciat la conferència «La tesi doctoral: l'inici d'un món de possibilitats». L'acte ha conclòs amb l'actuació de l'Orquestra Universitat de les Illes Balears.

24 estudis de doctorat

El doctorat és la màxima qualificació acadèmica que es pot assolir. Els futurs doctors adquireixen les habilitats i competències necessàries com a futurs investigadors. En aquest sentit, l'Escola de Doctorat fomenta l'excel·lència de la recerca i la projecció internacional, amb l'objectiu de consolidar la UIB com una universitat de referència en la formació d'investigadors.

Els programes de doctorat inclouen formació investigadora tant transversal com específica de l'àmbit de cada programa. La UIB oferta actualment 24 estudis de doctorat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.