algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Veus amb bons ulls la possibilitat de la baixa laboral per menstruació dolorosa?

Uns dels temes més comentats aquesta setmana ha estat la nova legislació, que prepara el Govern espanyol, que preveu poder accedir a baixes laborals per menstruació dolorosa.

Aquesta mesura situarà l'Estat al capdavant de la legislació europea i es pot entendre com un avanç molt important en matèria de salut laboral. En aquest sentit, i pel que fa a la malaltia de l'endometriosi, a les Balears es calcula que entre un 10 i un 15% de dones la pateixen.

No obstant això, la proposta, que arrenca del Ministeri d'Igualtat espanyol que dirigeix Irene Montero, ha generat divisió, fins i tot dins l'Executiu espanyol. Així, la vicepresidenta espanyola Nadia Calviño ha assegurat que la mesura pot «estigmatitzar» les dones a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si veuen amb bons ulls la baixa laboral per menstruació dolorosa o, per contra, consideren que és una mesura que estigmatitzarà les dones i tindrà un efecte contrari al desitjat. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, és un avanç social molt important.

-No, estigmatitzarà les dones a l'hora de trobar feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.