cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Consell de Mallorca du a terme 361 inspeccions per lloguer turístic irregular els quatre primers mesos de 2022

198937

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística, ha planificat per aquest mes de maig i el juny una tasca d’inspecció centrada en el lloguer turístic irregular en edificis plurifamiliars i en el compliment del decret contra el turisme d’excessos. La voluntat és «actuar amb la màxima contundència per a lluitar contra l'activitat il·legal en pisos i preservar uns serveis turístics de qualitat a l'illa».

Així, el cos d’inspecció de turisme durà a terme un escrutini de pisos que ofereixin i facin lloguer turístic fora de la normativa. Aquestes inspeccions seran, majoritàriament, a Palma, on aquesta activitat no està permesa en plurifamiliars. A les visites d’ofici que es puguin realitzar s’hi afegirà un control exhaustiu a través de les plataformes de comercialització turística.

De fet, s'estan realitzant inspeccions diàriament en pisos a Palma des de principis d'any. Cal remarcar que durant 2022 ja s'han fet 361 actes d’inspecció relacionades amb lloguer turístic i aquest mes de maig el Consell arribarà al nombre màxim d'actuacions.

Aquests expedients poden tenir com a resultat sancions d'un mínim de 20.001 euros i un màxim de 40.000.

L’altra prioritat aquesta primavera serà continuar controlant el compliment del decret-llei 1/2020, de 17 de gener, contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques. Aquests primers quatre mesos de 2022 ja s'han fet inspeccions en aquest sentit a Calvià i Platja de Palma.

Competències en Ordenació Turística

El Consell de Mallorca va assumir les competències en matèria d’ordenació turística el passat 1r de gener. A través del Departament de Transició, Turisme i Esports exerceix la planificació i la gestió de l'oferta turística, la facultat inspectora i també la potestat sancionadora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.