algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

[VÍDEO] Torna, després de dos anys, el programa Vacances en Pau

Els nins sahrauís tornen aquest estiu a les Illes Balears. Després de dos anys aturat per mor de la pandèmia de la Covid-19 es reprèn el programa Vacances en Pau que organitza l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears i que rep el suport de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

La presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Catalina Rosselló, explica que el principal objectiu «és què aquests nins puguin passar una revisió mèdica, que puguin detectar els seus problemes de salut, que serien crònics en els campaments i aquí, molt fàcilment, s'hi posa remei. Que surtin de les altes temperatures, a l'estiu hi ha 50 graus. No s'hi pot viure. Que coneguin una altra manera de viure, una altra cultura, una altra llengua, que passin un estiu diferent, divertit. Tot això és formació».

Marian Amar Mohamed Salem és una de les al·lotes que va participar fa anys en aquest programa i que ara viu a Mallorca. Ella explica que per als nins sahrauís «és una experiència que enriqueix la seva vida personal i professional i després aquestes generacions creixen i poden sortir, com per exemple la nostra generació que vàrem venir posteriorment a estudiar i ja hi ha molta gent formada amb carreres o màsters. I també gràcies a aquest programa aquestes generacions no només ajuden econòmicament la família sinó a la causa sahrauí, ajuden les associacions a difondre-la, a defensar que som els ambaixadors d'aquesta justa causa».

Les persones de les Illes Balears interessades en acollir un infant sahrauí aquest estiu poden trobar més informació a www.vacancesenpau.wordpress.com, al telèfon 971728839 o enviant un missatge a vacancesenpau@gmail.com

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa dervers d'un any
Tots els països oprimits i ocupats militarment per altres països, mereixen el mateix tractament i la mateixa defensa democràtica. L’estat espanyol discrimina i tracta de manera desigual a les víctimes de les diferents guerres actuals. Depenent de l’ètnia i l'origen del conflicte la resposta sempre es injustament selectiva. Vivim en una democràcia europea de pacotilla
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente