cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
22°

El GOB convoca entitats i persones d’arreu de les Illes a conformar un gran mosaic humà a la Plaça Major de Palma

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha programat un gran mosaic humà per al dissabte 28 de maig a les 18 hores a la Plaça Major de Palma «per garantir el benestar de les generacions presents i futures!».

L'acte, a més, comptarà amb actuacions musicals i altres activitats.

'Avui per demà'

«El món s'encamina cap a un escenari ecològic complex. No tenim manera de saber, encara, de quina magnitud seran els canvis; sí que sabem, però, que tendran un impacte significatiu en les nostres vides i en la de les generacions futures.

Així com les decisions preses les darreres dècades del s. XX i la primera del XXI han condicionat negativament el desenvolupament de les societats actuals, les accions del present condicionaran l'esdevenir de les generacions del futur.

Des de la solidesa democràtica i el sentit cívic i social d’una societat madura i responsable, tenim l'obligació moral i política d'actuar avui per assegurar la vida dels nostres fills i nets, sota el mandat de justícia intergeneracional.

Tot això ha propiciat l’Impuls de la Iniciativa Legislativa Popular per una Llei de Benestar per a la Generacions Futures que ara mateix es troba en el procés de recollida de signatures i suports perquè pugui ser defensada al Parlament de les Illes Balears.

La campanya es va iniciar al mes de març i són molts els actes que s’estan fent arreu del territori per donar informació, recollir signatures i suports. El 28 de maig volem fer l’acte central d’aquesta campanya de mobilització social i ciutadana, i convidam a tothom a sumar-s’hi.

Volem fer tot el que estigui a les nostres mans pequè que infants i joves d'avui i els que vendran demà, que viuen o vulguin viure a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, gaudeixin d'un entorn ecològic digne i òptim, base imprescindible per a qualsevol benestar econòmic i social.

Són molts els motius que ens han de fer sortir al carrer el dia 28 per fer un gran mosaic humà i és què estam plantejant una Llei pionera que podria situar les Illes Balears com a referent a tot l'estat, en la consciència col·lectiva d'un poble que mira els errors del seu passat per prevenir i salvaguardar el seu futur.

Amb la Llei de Benestar de les generacions presents i futures, volem:

  • garantir que totes les normes o instruments de planificació que s'aprovin avui tenguin en compte com afectaran el benestar de les generacions de demà.
  • garantir que en un futur hi haurà disponibilitat suficient i de bona qualitat de recursos indispensables per a garantir la vida digna: aigua, terres fèrtils, biodiversitat, habitatge, treball, cutura, educació i formació, etc.
  • assegurar que la nostra economia capgiri cap a la necessitat de reforçar un model que posi la vida al centre, enlloc de continuar amb un monocultiu que ens ofega i ens converteix en una societat vulnerable i sense opcions.
  • que s'escolti la veu dels més joves, de les seves inquietuts, angoixes i esperances. Perquè ells són els que hauran de fer front a un futur cada cop amb menys garanties.
  • que es deixin de fer inversions i infrastructures obsoletes i no adaptades als reptes socials i ecològics globals en el nostre context insular. Necessitam diversificar, relocalitzar producció i redefinir quins són els sectors estratègics per garantir la viabilitat de poder sostenir la vida en un context insular.
  • que la transició socioecològica sigui una prioritat de les noves polítiques i que es faci de manera planificada, atenent especialment la realitat dels sectors més vulnerables de la nostra societat.
  • que la mercantilització i privatització dels bens essencials i dels nostres recursos naturals no sigui una opció.
  • que totes les polítiques responguin a la necessitat de fer una transició de model justa i adaptada al nostre territori, en un context de crisi climàtica. Cal preservar els recursos disponibles aquí, per poder preservar la vida en un futur proper».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.