algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

Llancen la campanya 'Fora d’escala: aquest turisme és insostenible'

La Plataforma contra els Megacreuers, que conformen una trentena d’entitats socials, cíviques i ecologistes, llancen la campanya 'Fora d’escala: aquest turisme és insostenible', per a continuar «la incansable tasca de sensibilització ciutadana i incidència davant de les institucions perquè es limiti aquest tipus de turisme, amb forts impactes ambientals, sobre la salut, econòmics i socials sobre la ciutat».

A les portes de l'estiu, en un moment en què sembla que el camí escollit per les institucions les institucions encarregades de vetllar pel nostre benestar (l’Estat, a través de l’Autoritat Portuària, i el Govern) és continuar promovent un model de turisme insostenible, des de la Plataforma contra els Megacreuers volen mobilitzar la ciutadania més que mai.

En què consisteix la campanya?

Les línies generals de la campanya els pròxims mesos seran:

  • Llançament de la campanya: a xarxes, el divendres 22 d'abril, presencialment, el Diumenge de l'Àngel, 24 d'abril, al Castell de Bellver.
  • Presentació de la campanya davant de les institucions: es reuneixen amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.
  • Creació d’un sistema independent de control de la qualitat de l’aire, a través de la instal·lació d'una xarxa de sensors per a mesurar, de manera fiable i transparent, l'impacte sobre el medi ambient i la salut que tenen els creuers.
  • Oferiran a la ciutadania, la comunitat científica i les institucions, dades periòdiques sobre els nivells de contaminació d’aquest tipus de bucs.
  • Realització de diverses accions reivindicatives per a sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania.
  • Campanya de sensibilització amb el sector dels creures, perquè coneguin l’impacte que té aquest tipus de turisme sobre el medi ambient i la vida social de les ciutats que visiten i sobre la salut dels residents i dels mateixos creueristes.
  • Accions d’incidència constants amb les institucions, que, a poc a poc, van donant fruits.

Amb la campanya també esperen recavar fons per a dur a terme totes aquestes accions durant els pròxims mesos.

Per a continuar amb la seva tasca conviden totes aquelles persones que estimen Mallorca, el seu territori i els seus habitants, a sumar-se a la campanya d'estiu de la Plataforma contra els Megacreuers. «Amb el teu suport farem una sèrie d'activitats per continuar recollint i mostrant evidències de l'impacte dels megacreuers, i fent pressió davant les institucions perquè es limiti la seva arribada», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.