cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Les Balears, entre les autonomies amb una esperança de vida i una edat de jubilació més alta

Els habitants de les Balears es troben entre els ciutadans de l'Estat amb una esperança de vida més alta (83,4 anys) i una edat de jubilació mitjana (63) més elevada.

Així es desprèn del 'Rànquing de Territoris per l'Economia Sènior 2021', que «posa de manifest que no totes les comunitats autònomes ofereixen les mateixes condicions i oportunitats a les persones més grans de 55 anys», segons ha indicat la Fundació Mapfre en un comunicat.

Segons aquest, les Balears es troben entre les tres primeres autonomies amb una esperança de vida més alta, que representa la mitjana d'anys que viu una persona. Una llista que encapçala Navarra (83,5 anys), seguida per les Balears (83,4) i Galícia (83,3).

En aquest sentit també es troba entre aquelles que tenen una mitjana d'anys més gran que s'espera que visqui una persona a partir dels 65 anys, entre les quals destaquen Galícia, amb 21,55 anys, seguida de les Balears (21,19) i País Basc (21,15).

En matèria d'ocupació, l'autonomia amb més capacitat de generar oportunitats per a la gent gran és Madrid (31,8%), que lidera la taxa d'activitat, entesa com el percentatge d'actius de població més gran de 55 en relació amb el total de la població en edat de treballar, davant de les Balears (31,7%) i Múrcia (30,1%).

Els ciutadans de les Balears també figuren entre els ciutadans amb una edat mitjana de jubilació més alta, amb 63 anys, ja que comparteixen amb Navarra i de La Rioja amb una edat similar.

De la mateixa manera, l'arxipèlag és el tercer territori amb més centres de gent gran per cada 10.000 habitants. Una classificació que lidera La Rioja amb 4,50/10.000 habitants, seguida de Navarra (2,3) i les Balears (1,8).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.