cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

La Plataforma per la Llengua s'encarregarà de la dinamització lingüística de Mallorca

La Plataforma per la Llengua ha guanyat el concurs de dinamització insular impulsat pel Consell de Mallorca. Aquesta notícia s'ha comunicat després que es reunissin la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, amb la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, i el responsable de l’oficina de les Illes Balears de l'entitat, Dídac Alcalà.

Ara per ara, ja ha començat la feina de coordinació per elaborar un seguit d’activitats arreu de Mallorca que afavoreixin que el català sigui llengua de cohesió social. L’objectiu és que el servei incideixi especialment en la població infantil, jove i nouvinguda.

Concretament, el personal de la Direcció Insular de Política Lingüística i les persones contractades per Plataforma (dues dinamitzadores lingüístiques a temps complet i un coordinador de les tasques) ja s’han posat mans a la feina per poder iniciar el calendari d’activitats com més aviat millor. Es tracta d’activitats presencials, semipresencials i en línia adreçades a infants, joves, nous parlants, adults i sectors concrets com ara l’atenció al públic a comerços i establiments de restauració.

El contracte té una durada de 21 mesos, a partir del mes de març de 2022, i s’ha adjudicat per 241.395 euros. Amb la posada en marxa d’aquest servei es compleix un dels Acords de Raixa pel que fa a normalització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa dervers d'un any
Que bò, els dos campions emigrante i asco, forasterum en estat pur...
Valoració:1menosmas
Per No ténen ni orgull, fa dervers d'un any
Aquests fatxes pancastellanistes, que no hi ha manera de desfer-se d'ells, només se'n recorden dels necessitats, quan se destinen doblers a l'ensenyament de la nostra llengua. Però no se'n recordaven dels pobres, quan baix del mandat dels seus, en hi havia que ficaven ma a la caixa i la deixaven ben buida, mentres que altres cobraven sous propis d'un metge especialista o d'un arquitecte municipal, per estar en nòmina com assessors a conselleries a les que no hi anaven a treballar, que eren la causa de que no se tingués pressupost per donar ajudes socials a ningú que ho necessitàs. Ni tampoc se'n recorden del pobres, quan se parla dels milers de mil.lions que l'estat espanyol destina a l'Instituto Cervantes.
No ténen vergonya ni amor propi, perque els és igual fer nosa i molestar a la gent i a sobre, diuen unes mentides amb unes cametes tan curtes, que se'ls agafa a la primera.
I és que son més falsos, que la reivindicació de baixar impostos d'en Núñez Feijoo.
Valoració:2menosmas
Per A Emigrante, fa dervers d'un any
"Que suerte..."; "...un cuarto de millón de euros públicos, para repartir entre la gente...";
"...seguir imponiendo la sagrada lengua..." "...mentira de que sigui llengua de cohesió social" ... Si de veres el teu pseudònim fa referència a la teva condició, només dir-te que allà on he anat i viscut -quan he estat emigrant- he tractat de respectar i entendre el que veia i m'envoltava, i quan no ho he aconseguit no m'he dedicat a insultar ningú. Són massa segles d'existència de la llengua catalana, o de qualsevol altra, com per escupir damunt ella com fas. Pots fer-ho millor!
Valoració:3menosmas
Per xavier, fa dervers d'un any
Et recordo que el govern estatal s'ha gastat més de 1000 milions dels fons europeus per potenciar els libress en castellà.
Molt bé que es dediquin diners a potenciar l'ús de la llengua pròpia de mallorca i els països catalans davant la imposició constant de la llengua castellana
Valoració:0menosmas
Per de asco, fa dervers d'un any
Y cl. Reina Constanza y en la iglesia de los capuchinos, hay colas por un maldito plato de lentejas. Si fuera para el castellano, o por otra estupidez, diría lo mismo. Y a esta gente no se les remueve las entrañas?. De asco.
Valoració:-3menosmas
Per A Emigrante, fa dervers d'un any
Mil cent milions d'euros és gastarà el govern espanyol per imposar-nos el castellà, però d'això veig que no dius ni piu.
Valoració:3menosmas
Per Faran bé, fa dervers d'un any
Sort que tenim d'aquesta plataforma perquè el govern de n'Armengol i els seus socis fan riure.
Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Que suerte ! ! ! !
Casi un cuarto de millón de euros públicos, para repartir entre la gente de esta plataforma.
Hay que seguir imponiendo la sagrada lengua, a ver si podemos continuar la mentira de que sigui llengua de cohesió social.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente