muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
17°

La campanya 'Avui per demà' llança un manifest per a recollir adhesions de col·lectius i entitats

La campanya 'Avui per demà', per a impulsar la Iniciativa Legislativa Popular de Benestar de les Generacions Presents i Futures llança un manifest per a recollir adhesions de col·lectius i entitats a aquesta campanya que pretén llançar una proposta de Llei, que surt de la ciutadania amb l'objectiu de comprometre els poders polítics amb la seva responsabilitat per garantir el benestar de les generacions futures.

Això és, que les decisions polítiques que es prenguin avui, tenguin en compte una mirada a llarg termini dels seus efectes i com aquests han de comprometre's en garantir el futur de les properes generacions.

La campanya d'adhesions d'entitats ve a sumar-se a la recollida de signatures que està ara mateix en marxa arreu del territori de les Illes i que pretén aconseguir les 7.500 signatures necessàries perquè aquesta llei popular pugui ser defensada al Ple del Parlament.

Les entitats poden adherir-se a través d'aquest formulari.

Manifest de suport a la Iniciativa Legislativa Popular 'Llei de Benestar per a les Generacions Presents i Futures de les Illes Balears':

El món s'encamina cap a un escenari ecològic complex. No tenim manera de saber, encara, de quina magnitud seran els canvis; sí que sabem, però, que tendran un impacte significatiu en les nostres vides i en la de les generacions futures.

Així com les decisions preses les darreres dècades del s. XX i la primera del XXI han condicionat negativament el desenvolupament de les societats actuals, les accions del present condicionaran l'esdevenir de les generacions del futur.

Des de la solidesa democràtica i el sentit cívic i social d’una societat madura i responsable, tenim l'obligació moral i política d'actuar avui per assegurar la vida dels nostres fills i nets, sota el mandat de justícia intergeneracional.

Aquesta Llei de Benestar per a la Generacions Futures neix amb la voluntat de fer tot el que estigui a les nostres mans pequè que infants i joves d'avui i els que vendran demà, que viuen o vulguin viure a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, gaudeixin d'un entorn ecològic digne i òptim, base imprescindible per a qualsevol benestar econòmic i social.

Per tot això, com a entitat membre d’aquesta societat, donam suport a aquesta iniciativa legislativa popular, que surt del poble amb l'objectiu de comprometre els poders polítics a un debat real tenint en compte la seva responsabilitat per garantir el benestar de les generacions futures.

Donam suport a aquesta proposta de Llei perquè:

  • És una norma pionera que situarà les Illes Balears com a referent a tot l'estat, en la consciència col·lectiva d'un poble que mira els errors del seu passat per prevenir i salvaguardar el seu futur.
  • Pretén garantir que totes les normes o instruments de planificació que s'aprovin avui tenguin en compte com afectaran el benestar de les generacions de demà.
  • Pretén garantir que en un futur hi haurà disponibilitat suficient i de bona qualitat de recursos indispensables per a garantir la vida digna: aigua, terres fèrtils, biodiversitat, habitatge, treball, cutura, educació i formació, etc.
  • Pretén assegurar que la nostra economia capgiri cap a la necessitat de reforçar un model que posi la vida al centre, enlloc de continuar amb un monocultiu que ens ofega i ens converteix en una societat vulnerable i sense opcions. Pretén que s'escolti la veu dels més joves, de les seves inquietuts, angoixes i esperances. Perquè ells són els que hauran de fer front a un futur cada cop amb menys garanties.
  • Pretén que es deixin de fer inversions i infrastructures obsoletes i no adaptades als reptes socials i ecològics globals en el nostre context insular. Necessitam diversificar, relocalitzar producció i redefinir quins són els sectors estratègics per garantir la viabilitat de poder sostenir la vida en un context insular.
  • Pretén que la transició socioecològica sigui una prioritat de les noves polítiques i que es faci de manera planificada, atenent especialment la realitat dels sectors més vulnerables de la nostra societat.
  • Pretén que la mercantilització i privatització dels bens essencials i dels nostres recursos naturals no sigui una opció.
  • Pretén que totes les polítiques responguin a la necessitat de fer una transició de model justa i adaptada al nostre territori, en un context de crisi climàtica. Cal preservar els recursos disponibles aquí, per poder preservar la vida en un futur proper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Adrover, fa dervers d'un any
Estimats,
Gran part de les vostres intencions són de sentit comú i carregades d'intencions lloables; ara bé, hauríeu de tenir molt en compte altres projectes d'abast mundial, concretament l'agenda 2030, que proposen una transició molt, molt diferent a la que voldríeu. Estudiau-la a fons.

Una abraçada
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente