nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

[VÍDEO] «Deim 'prou!' a l'estratègia política i judicial de marginació del català»

Aquest dissabte s'ha fet una concentració en favor de la llengua catalana amb el lema 'Prou! Tenim dret a viure en català'. Més de 300 persones, representants de les entitats convocants i adherides, hi han participat.

Marisa Cerdó, professora de l’IES Son Pacs, dinamitzadora cultural i militant per la llengua, ha llegit el manifest que comença denunciant: «Aquests darrers anys vivim una nova embranzida contra qualsevol intent de normalització de la llengua catalana als territoris en què és llengua pròpia. A les Illes Balears col·lectius espanyolistes també estan judicialitzant el sistema educatiu pel que fa a l’ús vehicular del català a les aules, amb l’objectiu de minimitzar al màxim l’ús de la nostra llengua a l’ensenyament».

El manifest també recorda que «El Govern de les Illes Balears va estar a punt d’afegir a la Llei d’educació –poca broma!– que el castellà fos llengua vehicular de l’ensenyament. El Govern espanyol limita l’ús del català i la resta de llengües que no siguin l’espanyol» i considera que «És evident que hi ha una estratègia política i judicial de marginació del català a tot el territori, davant la qual deim prou! Hem d’assumir, amb totes les conseqüències, que tenim el dret inalienable i innegociable de viure plenament en català a qualsevol indret del domini lingüístic».

El manifest llegit per Cerdó conclou que «Cal que disposem de les eines legals i materials necessàries per a poder acollir a la nostra comunitat lingüística les persones que venen a viure aquí. Encoratjam tothom a viure i treballar plenament en català. No amagam la llengua i afirmam que respondrem a qualsevol agressió. Quan toquen un parlant de català, és tota la comunitat lingüística, que agredeixen. Les nostres institucions s’han de comprometre de manera inequívoca amb la plena restitució i normalització de la llengua catalana, l’han d’integrar en l’acció de govern, han de fer feina de manera concertada posant en comú coneixements, experiències i recursos. No menyspream cap llengua ni tampoc admetem que es menystingui o es limiti la nostra. Monitoritzarem les iniciatives i accions a les nostres institucions i, si escau, els retirarem el nostre suport si no són capaces de garantir els drets de la comunitat catalanoparlant. Han de ser valentes davant les agressions contra la llengua».

Podeu escoltar la lectura íntegra del manifest en el següent vídeo:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquesta fobt no és fiable, fa mes de 2 anys
A la Ultima Hora, avui només publiquen els comentaris dels gonelles i dels forasters fatxes rabiosos. No podem prendre-nos seriosament a un diari tan obertament de dretes , catalanòfob i panforasterista.
Val més pagar un poc i estar ben informat.
Valoració:2menosmas
Per Això no és normal, fa mes de 2 anys
Molt importants per a tu devem ser, si te dediques a espiar-nos sempre que s'organitza qualque activitat.
Sempre resulta que "passes pel costat per casualitat" però ho fas a tot arreu a on ens reunim. I quan arribes al punt de trobada, no t'aproximes al numero d'assistents ni per casualitat.
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
Mmmmmm….
No, es igual.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys
Hi havia poca gent perquè el moviment confia massa en les xarxes socials d'Internet i ha abandonat altres xarxes socials.
Valoració:3menosmas
Per sic, fa mes de 2 anys
Yo he estado, y no llegaban a cien. Otros medios hablan de 50 y no andan desencaminados. Hay pachanguitas que no interesan a nadie y más si es para hablar de Luis XIV rey de Francia.
Valoració:0menosmas
Per Pere pons, fa mes de 2 anys
Per a poca publicitat..... 17 entitats convocaven.. Just 6 o 7 persobes per entitat i haguesin estat més. La veritat es que això interesa a 4 moixos.
Valoració:0menosmas
Per Hi havia mésde 200 persones, fa mes de 2 anys
A la Ultima Hora estan de part dels fatxes castellanitzadores. I un foraster monolingue del Castellà ja s'ha atrevit a dir que o els mallorquins ens adaptam a ells
, o ells ens treuran defora als mallorquins.
El fatxum-forasterum està amb el cul com un paraigua, veient que aquesta manifestació, que era més nombrosa que les seves quan diuen que han estat un èxit) no ha anat tan bé com les altres, possiblement perque molta gent no ho sabia.
Valoració:-1menosmas
Per Sr, fa mes de 2 anys
A Última Hora calculen 100 persones.
Valoració:5menosmas
Per Poca publicitat, fa mes de 2 anys
Com que tret d'aquest digital i els altres que tambévl se publiquen en Català, a la resta de diaris no els ha donat la gana de comunicar-ho, com fan quan hi ha manifestacions d'altre tipus, hi ha anat poca gent, en comparació a la que solen tenir aquest tipus de manifestaciói i el motiu era perque no ho sabia tothom que està interessat
Així i tot, hi devia haver unes doscentes persones, que si haguéssim sigut de dretes haurien dit que era un clam
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente