muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La web turística Civitatis assegura que: «L'idioma oficial de Mallorca és l'espanyol», encara que «també és comú l'ús del dialecte local, tot i no ser necessari»

La web turística turismomallorca.com, de Civitatis Mallorca, assegura que «l'idioma oficial de Mallorca és l'espanyol, encara que també és comú l'ús del mallorquí, un dialecte varietat del català».

La guia turística de Mallorca afirma que «encara que no sigui necessari, sempre ve bé conèixer algunes expressions del dialecte local» i afegeix algunes de les frases i expressions populars de l'illa.

A la web també comenten que a causa de la gran afluència de turistes, «la major part de la població parla anglès» i que «també és comú que el personal dels hotels xerri també alemany».

Per altra banda, el portal web només està disponible en castellà i portuguès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 2 anys
Estrictament parlant el català no és una llengua espanyola, i tant que no! Espanyola només ho és el castella. Però entenc perfectament el que vol dir na Xisca: si l'estat epanyol respectàs la diversitat cultural i lingüística el català i les altres llengües sí que serien considerades "espanyoles" = d'espanya, i com a tals, respectades! Com ha dit qualcú només pots ser espanyol si ets castellanoparlant, idò adéu Espanya!
Valoració:7menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys
Eleuteri, vols dir també que a Bèlgica parlen belga, Suïssa el suís, Gran Bretanya, el britànic, a Canadà el canadenc, etc., etc.? En poques paraules, per a ser espanyol cal ser castellà o castellanitzat.
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
Estoy descubriendo a @xisca y estoy fascinado.
Tiene potencial.
@Escardapenes, ponte las pilas o te quedas con la plata.
Valoració:-4menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
Xavier, gracies per el teu aclariment. Segur que tens tota sa raó . Mes aviat són llengües que es parlen dins l'actual territori espanyol. Un dia serem lliures, però jo ja no ho viuré. Un dia vaig pensar que sí. Ara ja sols ens queda forçar les coses, i jo no en sé. He perdut sa batalla. Esper no haver perdut sa llengua. Lluiteu per jo.
Valoració:8menosmas
Per xavier, fa mes de 2 anys
Xisca el català no es una llengua espanyola.Es parla a l'estat espanyol pero no es una llengua espanyola
Valoració:17menosmas
Per Civitatis, fa mes de 2 anys
Gracias por el aviso y comentarios. Pedimos disculpas por el contenido erróneo que ya hemos corregido y simplificado. https://www.turismomallorca.com/idioma
Valoració:9menosmas
Per mallorqui, fa mes de 2 anys
Per no parlar del vocabulari que ofereixen en mallorquí... terrible.
Valoració:12menosmas
Per Eleuteri, fa mes de 2 anys
@xisca. Amb tot el respecte.
Español i castellà són sinònims però:
-Real Academia de la Lengua Española
-Diccionario de la Lengua Española
Per altra banda, els francesos parlen francès, els italians italià, els grecs grec, els serbis serbi... per tant els espanyols parlen... español, evidentment.
A l'Amèrica Llatina està més estès el mot español que el de castellà per referir-se a la llengua majoritària al centre i al sud del continent. Arreu del món anomenen español la llengua dels espanyols, i a les universitats se l'anomena español, igual que a la UE.
Valoració:-16menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
No es correcte. La Constitució Espanyola no reconeix el castellà com a Lengua Española, si no com a llengua CASTELLANA. Fins aleshores, espanyoles ho són totes: castellà, català, vasc, galego.....
Valoració:16menosmas
Per Andrea, fa mes de 2 anys
No diuen cap mentida, és la realitat pura i dura que experimentam cada dia. A Mallorca es pot viure perfectament en espanyol sense saber un borrall de català. Sols parlant en català es difícil i complicat viure a Mallorca.
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente