algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
17°

Les Fundacions Darder-Mascaró organitzen un cicle de debats pel reconeixement de la insularitat a la Unió Europea

196137

Les Fundacions Darder-Mascaró i la Coppieters Foundation impulsen 'La insularitat mediterrània a la Unió Europea', un cicle de diàlegs a les Illes Balears en el qual hi participaran altres territoris insulars i mediterranis europeus amb especificitats pròpies derivades de la seva condició d'illa, d'arxipèlag o de territori situat a la conca mediterrània occidental. Els objectius d’aquesta iniciativa són la promoció i reconeixement de la insularitat mediterrània en el si de la Unió Europea que, com recorda l’organització, es tracta del mandat del Comitè Europeu de les Regions dictaminat el passat octubre de 2020.

El primer cicle comença el 19 de març amb 'Illes Balears, futurs en xarxa', amb tres taules rodones interinsulars sobre els principals reptes comuns i compartits dels territoris insulars en les quals hi participaran els principals agents socials i polítics de l’esquerra sobiranista i verda de les Illes Balears. L’esdeveniment tendrà lloc a l’Estudi General Lul·lià des de les 10 a les 17 hores.

Durant el mes de juny, el segon cicle 'Illes mediterrànies a la UE' incidirà en la reivindicació europea de la «insularitat pendent» juntament amb altres illes com Còrsega i Sardenya, acompanyades de representants del Parlament Europeu del grup ALE/Verds.

Finalment, al mes d’octubre es preveu cloure el cicle amb 'Futurs compartits a la Mediterrània i a Europa' per tal de «projectar el pol econòmic que representen els territoris de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears a Europa, així com tractar la crisi humanitària dels refugiats per tal d’establir vies de col·laboració i cooperació entre les dues ribes de la mediterrània occidental».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.