algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

La UIB publica 'Dones, treball i moviment obrer. Europa, Espanya, Illes Balears (1868-1936)'

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha publicat el llibre 'Dones, treball i moviment obrer. Europa, Espanya, Illes Balears (1868-1936)' (Documenta Balear), coordinat pel doctor i professor titular d'Història Contemporània del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, David Ginard. Aquest dimecres, 9 de març, es va fer la presentació pública del llibre a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

El volum és un resum de les diferents aportacions fetes en les III Jornades d'Història del Moviment Obrer, que es varen fer a la UIB el març de 2021. S'hi analitzen aspectes diversos de la història política, social i econòmica de les dones treballadores a Europa, a l'Estat espanyol i a les Balears entre 1868 i 1936.

El primer bloc temàtic se centra en les condicions laborals femenines, tot combinant el context a l'Estat espanyol i internacional amb l'estudi d'un grapat de situacions locals concretes. En el segon, s'aporten noves mirades a la contribució dels corrents polítics obrers (socialistes, comunistes, anarquistes i republicans) a l'emancipació de les dones fins a la Guerra Civil. D'aquesta manera, l'articulació política i social de les treballadores s'aborda en estreta connexió amb les intenses transformacions econòmiques i l'evolució de les mentalitats operades durant l'època contemporània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.