nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

#8M: Diferents convocatòries amb motiu del Dia Internacional de la Dona a les Balears

Dimarts, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'han convocat diferents concentracions i manifestacions per a reivindicar aquesta data. També, entitats i ajuntaments han organitzat diferents actes tant pels dies previs com posteriors al dia clau.

Si començam per ciutat, el Moviment Feminista de Mallorca ha convocat la manifestació central del 8-M a Palma a les 19 h a la plaça d'Espanya. Abans, però, a Calvià es farà l'acte 'Rebuig, Desig i Record de les víctimes de violència masclista', a les 12 h, davant de l'IFOC, en el qual es recordarà totes les dones assassinades; i, a Andratx, l'Associació Círculo de Mujeres d'Andratx ha organitzat un acte commemoratiu seguit del concert 'Ellas, mujeres que hicieron historia', a la plaça d'Espanya a les 18 h.

A la Part Forana, a les 11 h es penjarà una banderola a l'ajuntament d'Inca i, seguidament, CCOO llegirà el manifest. A Alcúdia i a Pollença, la lectura serà a les 12 h; i a Sa Pobla, a les 19 h a la plaça Major.

Al Pla de Mallorca, la lectura de manifest de les 18.30 h a l'ajuntament de Porreres finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de Glòria Julià i Victor Leiva, de Vers Endins. A Montuïri, es llegirà el manifest a la plaça Major a les 19 h i a Vilafranca de Bonany, després de la lectura a les 20 h, s'il·luminarà el pòrtic de l'ajuntament; l'acte ha estat organitzat pel Col·lectiu de Dones per la Igualtat i el consistori municipal. També, la Comissió d'Igualtat Algaida, Pina i Randa difondrà per les xarxes socials una còpia del manifest.

A Menorca, l'ajuntament de Maó penjarà una pancarta reivindicativa a les 10.15 h, i a Ciutadella, s'ha convocat una concentració a les 18 h a la plaça de ses Palmeres. A Eivissa, les organitzacions feministes de l'illa han organitzat, a les 17.30 h, un taller de confecció de cartells , al parc de la Pau, per, tot seguit, a les 18 h anar en manifestació fins al final del parc Reina Sofia; finalment, a les 19 h, al mateix parc, es llegirà un manifest. A Formentera, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, hi ha una concentració convocada a les 17.30 h, la qual acabarà amb una lectura de manifest i batucada.

Fora de les Balears, les convocatòries són a la plaça de la Universitat de Barcelona, a la plaça de l'U d'Octubre de Girona i a plaça de Ricard Vinyas de Lleida, a les 18 h; a Tarragona serà a les 19 h a la plaça Imperial Tàrraco. També, al carrer dels Sapadors, 48, de València, a les 17 h; i a les escales Jorge Juan d'Alacant i a la plaça M. Agustina de Castelló, a les 19 h.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.