nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Nel Martí prepara la publicació de l'obra de l'historiador i polític menorquí Andreu Murillo i Tudurí

Nel Martí, autor d''El somni menorquí (nista)' (Lleonard Muntaner Editor, 2022) i de 'Reinventar-nos per ser un (nou) país. El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977)' (que properament presentarà Nova Editorial Moll), prepara ara la publicació d'una aproximació a la biografia i l'obra completa de l'historiador i polític menorquí Andreu Murillo i Tudurí (1930-2007).

Murillo i Tudurí va portar a terme una intensa tasca de revisió de la historiografia menorquina, incorporant noves fonts arxivístiques i nous paràmetres de tipus socioeconòmic per a la seva reinterpretació. És autor, entre molts altres treballs, de 'La «revolució» menorquina de 1810' (Nura, 1977) i 'La guerra civil a Menorca (1936-1939)' (Documenta Balear, 1997).

A més, Murillo i Tudurí té també diversos treballs encara inèdits, dels que Martí destaca 'L'institut de Maó durant la Guerra Civil', que fou premi Francesc Hernández Sanz de l'Ateneu de Maó l'any 1997 presentat amb el títol 'D'un temps, d'un país, d'un institut'.

En l'àmbit sociopolític Andreu Murillo va ser, des de la seva militància en el Moviment Federalista de Menorca, un dels impulsors i fundadors del Partit Socialista de Menorca (1977). Fou conseller de Cultura del primer Consell Insular de Menorca i alhora membre del Consell General Interinsular en el període de 1979 a 1983.

També va formar part de l'anomenada Comissió dels Onze encarregada de redactar el primer text d'Estatut d'autonomia de les Illes Balears al qual, juntament amb el poeta i cantant mallorquí militant del Partit Socialista de Mallorca Biel Majoral, no donaren suport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.