algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Les Balears impartiran el nou curs d'especialista en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual a Inca i Manacor

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, s'ha reunit aquest dijous amb representants dels IES de Manacor i del CIFP Pau Casesnoves d'Inca amb motiu de la posada en marxa del nou curs d'especialista en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual.

March ha destacat que «és la primera vegada que aquest curs d'especialització s'oferirà a les Illes Balears i s'implanta per donar resposta a una demanda dels estudiants en aquesta àrea, ja que és una formació amb una alta inserció laboral».

La previsió és que aquests estudis es posin en marxa el curs que ve 2022/23 en dos centres: IES Manacor i CIFP Pau Casesnoves a Inca. Podran acollir a un total de 40 alumnes. Antoni Baos ha detallat que «el Centre d'Innovació d'FP ja està treballant per oferir una formació específica als docents que impartiran aquest curs».

Els cursos d'especialització són estudis orientats a aprofundir en àrees de coneixement específiques i a l'actualització de tècnics amb coneixements previs de manera que els professionals puguin rebre formació especialitzada ràpida i efectiva per donar una resposta ràpida a les demandes del món industrial i empresarial. La seva durada varia entre 300 i 720 hores i estan destinats a titulats en cicles formatius de grau mitjà o superior. S'imparteixen en un únic curs escolar i en acabar s'obté un certificat oficial.

Aquest curs 2021/22 a les Balears s'ofereixen tres cursos d'especialització en quatre centres: el curs d'especialització en Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació al CIFP Borja Moll i l'IES Sa Colomina i el curs d'Especialització en intel·ligència artificial i big data al CIFP Pau Casesnoves, on és de nova implantació. D'altra banda, es continuarà oferint el curs d'especialització en Forneria i brioxeria artesanals a l'IES Josep Sureda i Blanes.

Nou curs d'especialització en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual

Aquest curs té una durada de 600 hores i està pensat per a tècnics superiors en Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, en Desenvolupament d'aplicacions web, en Administració de sistemes informàtics en xarxa i en Animacions 3D, jocs i entorns interactius.

Està dividit en cinc mòduls: de programació i motors de videojocs, de disseny gràfic 2D i 3D, de programació en xarxa i intel·ligència artificial, de realitat virtual i realitat augmentada i de gestió, publicació i producció.

Les persones que hagin obtingut el certificat podran exercir la seva activitat en empreses del sector dels videojocs com a programadors (Game Developer), responsable de proves (Game Tester), responsable del procés de creació (Game Designer), dissenyador gràfic 2D i 3D (Game Artist), desenvolupador independent (Indie Game Developer), desenvolupador d'aplicacions de realitat virtual, augmentada i mixta i expert en intel·ligencia artificial per a videojocs.

La creació de nova oferta formativa en modalitat presencial o dual, així com també la nova oferta a distància i modular, està finançada pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència, segons el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.