algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Una trentena de docents de les Balears quedaran sense feina en no comptar amb el requisit de tenir un grau universitari

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha demanat a la Conselleria d'Educació que solucioni la situació d'una trentena de docents de les Balears, professors tècnics de Formació Professional, que amb la implementació de la Lomloe quedaran sense feina.

L'organització sindical ha assenyalat que amb la nova llei, les assignatures d'FP passaran a ser assignatures de Secundària, i per tant, els professors hauran de comptar amb el requisit de tenir un grau universitari per a poder impartir-les.

Segons han recordat, molts d'aquests professors no tenen un grau universitari o el que tenen no està associat a l'especialitat, però fins ara i durant molts d'anys han estat impartint aquestes assignatures.

CCOO ha traslladat la «preocupació» d'aquests docents, «molestos» amb la Conselleria d'Educació, ja que a pesar que han tengut una moratòria per a treure el grau universitari, aquests són estudis universitaris pràcticament impossibles de compaginar amb el treball docent.

A més, han afegit, tots aquests docents són majors de 55 anys amb responsabilitat familiars, amb dificultats per a obtenir un grau tècnic.

El sindicat ha subratllat que aquests professors han estat durant molts d'anys treballant com a interins i ha criticat que la Conselleria «hagi abusat de la contractació temporal».

Des del sindicat, han apuntat, s'ha fet arribar a la Conselleria d'Educació que són professionals amb molta experiència i que per la seva edat si perden la feina estarien en una situació complicada per a trobar una nova ocupació.

Així, CCOO ha instat l'administració educativa a donar una solució a aquests professionals perquè puguin continuar treballant.

En concret, han demanat la creació d'un borsí específic que respecti tots els drets adquirits d'aquests treballadors, al mateix temps que es reclama al Ministeri una disposició transitòria en la nova llei d'FP, en la qual el professorat sense titulació, però amb un mínim d'antiguitat pugui continuar impartint classes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys
Més valdria que investigàssin quants mestres i professors de les escoles concertades no tenen el títol, enlloc d'exigir una carrera universitària als professors de tallers, que entraren per oposició i amb la titulació de FP que era el s'exigia en la convocatòria.
És una injustícia, que xoca amb el tracte de favor que reben de l'Administració certs docents no funcionaris.
Vergonya!
Valoració:0menosmas
Per Aquestes persones no poden ser acomiadades, fa mes de 2 anys
La culpa no és de la conselleria d'Educació, ni del Govetn de la CAIB. La culpa és de TOTS els governs estatals que han passat, que han consentit que persones sense estudis, fóssin professors de Secundària.
I degut a que els funcionaris que dónen classes pràctiques de Perruqueria, de tallers diversos, etc. fan bé la seva feina docent, no enganaren a ningú fent veure que tenien carreres que no tenien i superaren unes com Déu mana, ténen dret a que. se'ls dóni una solució digna i no llevar-los la feina ni rebaixar-los el sous, com podria ser fer que les seves places fossin "a extinguir" quan se jubilin i creant-ne de noves pels titlats a mesura que se van reemplaçant per relleu generacional, per exemple.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente