algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

S'ha mort Eusebi Riera, qui va ser professor i director de l'institut Ramon Llull de Palma i lluitador per la democràcia i la llibertat

Aquest diumenge, 20 de febrer, s'ha mort a Palma Eusebi Riera Guilera (1950), a l'edat de 71 anys, qui va ser professor de Filosofia a l'institut Ramon Llull de Palma, centre del qual va ser director entre els anys 1991 i 1998.

Eusebi Riera es va implicar en diverses iniciatives que des del criteri pedagògic cercaven millorar el sistema educatiu de les Illes Balears.

Eusebi Riera va ser una persona compromesa amb la lluita antifranquista, la lluita sindical i més recentment s'havia compromès amb la lluita per l'autodeterminació dels Països Catalans i per l'amnistia per als presos polítics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Manuel Segura Miró, fa mes de 2 anys
Eusebi Riera se marchó hace más de 6 días y me acabo de enterar.

Este escueto artículo de Diari de Balears no puede hacer honores ni resumen a su trayectoria. Yo le conocí como profesor y en su último año de director del instituto.

Pero, también fuera del instituto todo ha sido un placer con el.

No solo era un profesor que hacía pensar, sino, también una persona que pensaba por si misma y evolucionaba. Tuvo una trayectoria de coherencia como pocos. Siempre defendió lo que realmente pensaba y cuando cambió de opinión lo hizo siempre con honestidad y siguiendo una continuidad lógica.

Algunos le han tachado de intransigente. Menos mal que lo era.

Era el que defendía los derechos democráticos de los estudiantes, frente a quien fuera necesario, incluidos compañeros cercanos, sin el menor corporativismo ni compadreo ni contemplaciones en la crítica, como debe ser, incluso con amigos.

En fin, un ejemplo de tantos, de su coherencia con sus ideas.

Ya en los últimos años, estaba bastante tocado de salud. Por poco se nos había ido antes. Apenas salía de casa para ir al centro de salud, al hospital, al super, la frutería... Mientras pudo siguió en la brecha.

No he podido despedirme. Cada vez que pensaba en el, cruzaba los dedos, sobretodo, si hacía un tiempo que no tenía noticias suyas.

Ha sido un referente para miles de jóvenes que han visto en el un profesor de tu a tu, que siempre nos hizo pensar y criticar, pero, también reír.

Eusebi. Que la terra et sigui lleu! Costi el que costi, seguim! No ho dubtis ni per un moment!

Valoració:1menosmas
Per Antònia, fa mes de 2 anys
Ens deixa un bon record.
Gràcies, Eusebi
Valoració:7menosmas
Per Joana, fa mes de 2 anys
Gran persona, molt bon amic de joventud i company de lluita i d'estudis. Sempre te recordaré, Eusebi, amb molta d'estimació.
Valoració:9menosmas
Per Martí, fa mes de 2 anys
Bon professor, sempre el recordaré educant en el pensament crític des de l'humor i la ironia. Sit tibi terra levis.
Valoració:19menosmas
Per Manuel Montaner, fa mes de 2 anys
Molt bon amic i molt bona persona.
DEP
Valoració:16menosmas
Per Koldo, fa mes de 2 anys
El vaig tenir de professor de Filosofia i de Sociologia. A part de ser un dels millors professors de l'IES Ramon Llull, era una gran persona! Ell ensenyava a qüestionar i no acceptar de primeres el que ens deien, i sempre amb un gran sentit de l'humor. Gran demòcrata. Descansa en pau Eusebi! Sempre has estat present a les notres conversacions sobre l'Institut.
Valoració:31menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys
D.E.P. CONSOL A LA SEVA FAMÍLIA.
Valoració:24menosmas
Per María Antònia Font, fa mes de 2 anys
Ha estat un bon company de lluita, respectuós i generós ha compartit sempre sabers i estratègies.. i la seva intel.legència per treballar per la unitat d'acció. Va aportar tota la seva experiència al moviment educatiu durant la legislatura Bauzà, així com el seu humor, la seva ironia i el seu somriure. Tot el meu reconeixement i tota la meva estima. Et tenim present, ets un llum en el camí!
Valoració:30menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys
Un bon professor, bona persona i bons valors. Descansa en pau.
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente